Neštěstí na Chrudimsku: Na cyklisty spadl strom. Senior na místě zemřel, žena je zraněná

Záchranné složky vyjížděly kolem třetí odpoledne k tragické události do Chrasti u Chrudimi. U silnice se vyvrátil strom a spadl na projíždějící cyklisty. Senior na kole bohužel zemřel, starší zraněnou ženu transportoval záchranářský vrtulník do nemocnice. Na místě zasahovala také odchytová služba, protože pár měl s sebou pět psů.

„Jeden cyklista po pádu stromu na místě zemřel, druhý byl na místě oživován a byl letecky transportován do nemocnice. Hasiči zajistili místo události a po vyšetření rozřezali spadlé stromy a zajistili oplach komunikace,“ uvedli hasiči na Facebooku.

K tragické události do Chrasti u Chrudimi vyjížděly ve středu 10. května v odpoledních hodinách jednotky požární ochrany...

Posted by HZS Pardubického kraje on Wednesday, May 10, 2023

Muž byl ročník 1948 a žena 1959, případ jsme si převzali a nyní budeme zjišťovat okolnosti,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

„Na místě bylo ještě pět psů. Zvířata patřila právě oběma seniorům, jeden ze psů se zaběhl. Řešena byla odchytová služba, která se musela postarat o přítomná zvířata,“ doplnila mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

„Tomu se říká být ve špatnou chvíli na špatném místě. Upřímnou soustrast,“ komentují tragédii uživatelé na sociálních sítích.

Tagy: