Neštěstí v Praze. Řidič dostal záchvat a vjel na zastávku I. P. Pavlova, pět lidí je zraněno

V centru Prahy u tramvajové zastávky I. P. Pavlova vjelo osobní auto Škoda Superb do lidí. Záchranáři informovali o celkem pěti zraněných. Řidič a jeden z chodců jsou zraněni vážně, upřesnil iDnes.cz. Muž za volantem měl být podle lékařů po záchvatu křečí.

K neštěstí došlo zhruba v jednu hodinu v noci, nehoda zastavila provoz tramvají v centru Prahy. „S největší pravděpodobností vlivem zdravotní komplikace narazil řidič do budovy a ještě předtím srazil chodce,“ řekla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. „Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní,“ dodala mluvčí pro CNN Prima NEWS.

„Auto přijíždělo rychlostí přes šedesát kilometrů v hodině a tady u mě ještě začal zrychlovat. Vypadalo to, jako kdyby řidič zkolaboval nebo měl třeba epileptický záchvat,“ popsal webu iDnes.cz řidič taxi služby, kterého bílá Škoda Superb pražské poznávací značky jen těsně minula.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trosky připomínající ohnivé peklo. Jak vypadá vůz, ve kterém Grosjean přežil vlastní smrt?

Superb podle svědků jel ulicí, která je od I. P. Pavlova označená jako pěší zóna. V místě, kde silnice zatáčí doprava, porazil kovový sloupek. Na chodníku srazil dva lidi a naboural do vchodových dveří pekařství Paul, dodal iDnes.cz.

„Pečovali jsme o celkem pět zraněných – dva z osobního automobilu a tři chodce. Všichni byli při vědomí a mimo ohrožení života. Řidič byl po záchvatu křečí,“ uvedli pražští záchranáři na Twitteru. Muž za volantem měl poraněné ruce a nohy. Vážnější zranění utrpěl i jeden z chodců – úraz hlavy a obou nohou.

„Auto jelo obrovskou rychlostí. S kamarádem jsme jen zázrakem stihli uskočit. Auto prolétlo okolo nás a v plné rychlosti narazilo do dveří pekařství. Uvnitř seděl řidič a mladá dívka, kterou podle toho, co říkali policisté, vezl domů. Byl to nějaký alternativní taxík,“ popsala svědkyně. „Jsme rádi, že se nám nic nestalo. Stát o dva metry jinde, mohlo to dopadnout pro nás mnohem hůř,“ doplnil pro iDnes.cz její kamarád.

Na místo přijeli hasiči, tři sanitky zdravotnické záchranné služby a také deset vozů policie. Nehodu začali vyšetřovat policisté pro podezření z těžkého ublížení na zdraví.

„Po zadokumentování policií jsme vůz vyprostili a zasypali uniklé provozní kapaliny,“ uvedli hasiči na Twitteru. Kvůli nehodě byl zhruba půl hodiny obousměrně přerušen provoz tramvají mezi zastávkami I.P. Pavlova a Karlovo náměstí, noční linky jezdily odklonem.

Tagy: