„Neuctivý“ Macron pobouřil Brity před pohřbem královny. Mohl sis jít rovnou zaběhat, píší mu

Francouzský prezident Emmanuel Macron vyvolal během návštěvy Londýna bouři na sociálních sítích. Rozporuplné reakce vzbudila volba oblečení, které francouzský lídr zvolil při procházce kolem Westminsterského paláce před pohřbem zesnulé královny Alžběty II. Lidé se pozastavovali především nad modrými teniskami.

Macron byl v neděli se svojí ženou Brigittou zachycen během procházky před Westminsterským palácem, ve kterém se v té době nacházelo tělo královny Alžběty II. Francouzský prezident měl na sobě místo obvyklého formálního obleku tmavé námořnické sako, kalhoty, sluneční brýle a k úžasu některých přítomných i modré tenisky. Ostré komentáře na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Tmavé brýle a tenisky. Proč jsi rovnou neběhal? Jak neuctivé,“ objevilo se podle webu The Independent na sociálních sítích. „Nenápadný Macron je asi nejméně nenápadný člověk, kterého jsem kdy viděla,“ okomentovala na Twitteru uživatelka Alix Mortimerová zřejmou Macronovu snahu zapadnout do davu. „Stejný talent na převleky jako žirafa v tmavých brýlích, která se snaží dostat do golfového klubu pro lední medvědy,“ dodala.

Prezidentův nezvyklý outfit hojně probírala i francouzská média. Například rozhlasová stanice RMC v pondělí uspořádala debatu o tom, zda byla Macronova volba oblečení při takové příležitosti „šokující“. Prestižní deník Le Figaro pak Macronovu obuv nazval „tenisky sváru“. Jiná média se prezidenta naopak zastala s tím, že rozhodně nevzdával hold královně v teniskách.

Nutno podotknout, že k rakvi zesnulé Alžběty II. Už prezident se svoji ženou dorazili oblečení do formálnějšího oděvu. Macron měl na sobě tmavý oblek s černou kravatou a podobně byl oděn i během pondělního pohřbu.

Téma tenisek ale přesto nevychladlo. Le Figaro se je totiž rozhodl prozkoumat důkladněji a zjistil, že se jedná o produkt luxusní francouzské značky za takřka 14 tisíc korun. Podle stanice France 24 to je voda na mlýn některým kritikům Macrona, kteří ho dlouhodobě nazývají „prezidentem bohatých“.

Tagy: