Neuvěřitelná krutost. V USA vyšetřují týrání kapustňáka, na hřbetě měl nápis „Trump“

V USA vyšetřují týrání kapustňáka, na hřbetě měl nápis "Trump"

V USA vyšetřují týrání kapustňáka, na hřbetě měl nápis "Trump"

Americké federální úřady zahájily vyšetřování možného týrání kapustňáka, který byl nalezen v řece na Floridě s nápisem „Trump“ vyrytým na hřbetě. Informovala o tom agentura Reuters.

Zraněný kapustňák byl v neděli objeven v řece Homosassa na západním pobřeží Floridy. Místní média zveřejnila video, na němž je vidět příjmení amerického prezidenta Donalda Trumpa vyryté velkými písmeny do kůže zvířete. Není dosud jasné, jak se nápis na hřbet kapustňáka dostal.

Centrum pro biologickou rozmanitost v arizonském Tucsonu v pondělí vypsalo odměnu 5 000 dolarů (asi 108 000 korun) za informace „vedoucí k odsouzení za kruté a nezákonné zohavení“ dotčeného kapustňáka.

„Je jasné, že kdokoliv zranil tohoto bezbranného a něžného obra, je schopen spáchat závažné násilné trestné činy a musí být okamžitě zadržen,“ uvedla v prohlášení floridská ředitelka této nevládní organizace Jaclyn Lopezová.

Mluvčí americké služby pro ryby a divokou zvěř potvrdila, že agentura případ vyšetřuje. Podle ní se však na první pohled nezdá, že by kapustňák byl vážněji zraněn.

Kapustňáci, známí také jako mořské krávy, jsou coby ohrožený druh chráněni americkými zákony. Týrání tohoto živočicha je federální zločin, za nějž může soud uložit pokutu až 50 000 dolarů (1,08 milionu korun) či jeden rok vězení.

Tagy: