Neuvěřitelné scény, husí kůže. Dybala nevěřil, co si pro něj přichystali fanoušci AS Řím

Vypadalo to, jako by se u Paláce italské civilizace slavil titul. Ale za pořádný šrumec mohla jen jedna posila. Argentinský záložník Paulo Dybala se po letech v Juventusu Turín přestěhoval do AS Řím. A fanoušci Giallorossi se postarali o to, aby se na nové adrese cítil více než komfortně. A aby angažmá začal s husí kůží po celém těle.

Sedl si na schody před známou budovou v jižní části italské metropole a za extrémního dojetí vstřebával chvíle, které se jen tak někomu nepoštěstí. „Jedinečný okamžik. Něco takového by mě nenapadlo ani v těch nejhezčích snech. Grazie mille,“ děkoval později na Instagramu ofenzivní tahoun Paulo Dybala.

Fanoušci AS Řím mu přichystali zážitek, který mohl naznačovat, že se vrací starý známý miláček. Ale argentinský reprezentant obleče dres s vlčicí v logu poprvé v kariéře. V roce 2015 se ze sicilského Palerma stěhoval do Juventusu, kde vyrostl v jednu z největších hvězd evropského fotbalu. V jednu chvíli byla jeho přibližná hodnota na trhu 110 milionů euro (v přepočtu 2,7 miliardy korun, pozn. red.), chtěly ho velkokluby z celého kontinentu.

Ale Dybala zůstával „Staré dámě“ věrný až do doby, než mu letos na konci června vypršela smlouva. Vzhledem k tomu, že snížil své platové požadavky na šest milionů euro na sezonu – což je u fotbalisty jeho kvalit hodně málo – nebyl pro 28letého volného hráče problém najít nový domov.

A k rychlé adaptaci na nové prostředí mu dost dopomohli fanoušci. Celkem osm tisíc se jich v úterý večer sešlo před palácem známým také jako Colosseo Quadrato. Dav zapálil světlice, mával vlajkami a zpíval klubovou hymnu Roma Roma Roma. Dybalu vítal stylem, kterým maximálně ctil fotbalistovu přezdívku La Joya – klenot. A samotné posile, která podepsala kontrakt na tři roky, se draly slzy do očí.

Zda bude stejně milovaný nadále, napoví další měsíce. Pod trenérem Josém Mourinhem by rád s Římem vylepšil šesté místo z uplynulé sezony v Serii A, které bylo zklamáním. Giallorossi kvůli tomu už třetí sezonu v řadě chybí v Lize mistrů. Na druhou stranu mělo jaro pro AS příjemnou tečku, když tým ovládl premiérový ročník Evropské konferenční ligy.

Tagy:
Instagram kůže Juventus Turín AS Řím fotbal sport José Mourinho Liga mistrů UEFA AS Roma Juventus FC přestup Paulo Dybala Řím Paláce italské civilizace Itálie US Città di Palermo Evropská konferenční liga UEFA La Joya