Neuvěřitelný hazard: Brňan měl plyn napojený hadicí od vysavače, ve vedlejší místnosti kouřil

Brňan měl plyn napojený hadicí od vysavače, plyn navíc odebíral načerno. Kromě neoprávněného odběru zemního plynu čelí podezření i z obecného ohrožení. Na policejním webu o tom ve čtvrtek informoval mluvčí Pavel Šváb.

Policisté z brněnských Žabovřesk vyjeli asistovat hasičům a plynárenské společnosti při vstupu do bytu v centru města na konci ledna, údajně tam unikal plyn. „Ukázalo se, že v bytě byly dvě osoby, které údajně neslyšely bouchání na dveře. Za lednicí bylo detekováno ohnisko úniku plynu, kde místo plynoměru bylo nainstalováno velmi provizorní propojení s pomocí sifonu a hadice od vysavače,“ uvedl Šváb.

ČTĚTE TAKÉ: Šílený muž chrstl ženě žíravinu do tváře, s tříletou holčičkou mrštil o zem. Policii uniká

Podnapilý uživatel skončil v policejní cele. Po vystřízlivění policistům řekl, že nemá žádný příjem a občas nechává v bytě přespávat bezdomovce. „Někdo z nich měl údajně odběrné místo načerno zprovoznit. Uživatel pak s pomocí plynu vařil a nedbal na to, že byl unikající plyn cítit. Pouze prý po dovaření vypnul hlavní uzávěr plynu a během vaření otevíral okno na ventilaci. Ve vedlejší místnosti se běžně kouřilo,“ sdělil Šváb.

Mluvčí doplnil, že naměřená koncentrace plynu 22 procent ve vzduchu při otevřeném uzávěru byla alarmující. Okolnosti případu policie dále vyšetřuje.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Psychicky nemocná žena terorizuje brněnské sídliště. Napadla i sousedku, ta se bojí ven

Tagy:
vysavač policie Brno zemní plyn Jihomoravský kraj Žabovřesky hadice Policie České republiky Pavel Šváb