Šílený muž chrstl ženě žíravinu do tváře, s tříletou holčičkou mrštil o zem. Policii uniká

Muž v Londýně chrstl zatím neznámou žíravinu do obličeje ženy. Napadl i její děti, podle svědků zvedl malou holčičku a dvakrát s ní mrštil o zem. Na místě činu bylo zraněno celkem devět lidí – žena se dvěma dětmi, tři policisté a tři kolemjdoucí, kteří se pokoušeli pomoci, uvedla stanice Sky News. Útočník z místa utekl, policie po něm pátrá s pomocí vrtulníku.

K útoku mělo podle Sky News dojít krátce před půl osmou ve středu večer. „Vypadalo to, že chce tu ženu přejet autem. Sebral jedno z dětí a mrštil s ním o zem,“ sdělil očitý svědek stanici. „Bylo to hrozné. Vzal dvou nebo tříletou dívku a hodil s ní, dvakrát. Bylo to to nejhorší, co jsem kdy viděl. Pak na tu ženu něco chrstl, začala křičet: ‚Moje oči, moje oči.‘ Měla černé rty, její kůže vypadala jako popálená,“ doplnil další.

ČTĚTE TAKÉ: Na toaletách v hospodě se našlo mrtvé novorozeně. Britská policie pátrá po jeho matce

Podle stanice CNN muž chemikálii chrstl na ženu i děti, další lidé měli zranění utrpět poté, co se trojici snažili pomoci. „Zdravotnickou péči jsme poskytovali devíti lidem, pět z nich bylo převezeno do traumacentra. Tři putovali do místní nemocnice a poslední byl po ošetření na místě propuštěn,“ uvedl podle deníku Guardian mluvčí londýnských záchranářů.

Muži zákona podle oficiálního vyjádření utrpěli lehká poranění. „Probíhají testy k odhalení, o jakou látku šlo. V tuto se domnívá, že šlo o žíravinu. Z místa činu utekl muž, pracujeme na jeho zadržení a zjišťujeme, co hroznému incidentu předcházelo,“ doplnil policista Alexander Castle.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šílený mstitel z Frenštátu. Masový vrah ztrestal sousedy výbuchem domu. Zemřely i děti

Tagy: