Do hasičů na kolech napálilo auto, dva z nich zemřeli. Kolegové poslali srdceryvný vzkaz

V pondělí otřásla Slovenskem tragická nehoda, ke které došlo u obce Sása v okrese Zvolen. 53letý řidič Range Roveru v zatáčce najel do cyklistů, dva svým zraněním podlehli. Jak se následně ukázalo, jednalo se o hasiče, kteří trávili volný čas na výcviku aktivně na kolech. Celý sbor nyní truchlí nad ztrátou svých dvou členů. Co nehodě předcházelo, je nadále předmětem vyšetřování, policisté však pracují s jednou verzí.

Čtveřice hasičů si při výcviku chtěla užít volný čas na kolech. Letní den, který začal příjemnou zábavou, však skončil tragédií. Do záchranářů v ostré zatáčce najel 53letý řidič Range Roveru. „Řidič pravděpodobně nevěnoval plnou pozornost řízení a čelně v zatáčce narazil do dvou protijedoucích cyklistů. Oba muži ve věku 35 a 36 let na místě bohužel svým zraněním podlehli,“ informovali policisté.

TRAGICKÁ NEHODA CYKLISTOV, O ŽIVOT PRIŠLI DVAJA HASIČI Včera podvečer došlo na ceste od obce Sása do obce Pliešovce –...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Tuesday, July 19, 2022

Řidič podstoupil test na alkohol, byl negativní. „Dále byl odebrán biologický materiál za účelem zjištění jiné návykové látky. Na místě byl řidiči odebrán řidičský průkaz,“ doplnili vyšetřovatelé spolu s fotografiemi z místa nehody. Kola cyklistů jsou značně poničena, vůz SUV má zničenou kapotu a čelní sklo.

Další dva hasiči jako zázrakem vyvázli bez zranění. Co přesně tragédii předcházelo, je nadále předmětem vyšetřování a policisté odmítli poskytovat další informace o nehodě. Na oběti nehody však vzpomínají kolegové z hasičského sboru. Tragédie ve Zvolenu je silně zasáhla.

„Hasičský a záchranný sbor při tragické události přišel o dva skvělé hasiče. O kolegy, kteří neváhali riskovat své životy pro pomoc jiným. O kolegy, kteří svou práci milovali a brali ji jako poslání. O kolegy, kteří neváhali kdykoliv podat pomocnou ruku,“ zdůrazňují záchranáři.

Víme, že už se nemusíme vrátit domů

Připomínají, že se během své služby často setkávají se smrtí. „Podvědomě myslíme na naše blízké a víme, že záchranář se možná už domů živý nedostane. Snažíme se si to nebrat k srdci, ale denně soucítíme s lidmi, kterým pomáháme. Často se nám svírá hrdlo, ale přesto si nepřipouštíme, že by to mohlo skončit zle,“ pokračují zdrcení kolegové.

Dnes sme prišli o dvoch z nás. Hasičský a záchranný zbor dnes pri tragickej udalosti prišiel o dvoch skvelých hasičov....

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Monday, July 18, 2022

Jak ale připouští, tragédie může zasáhnout každého: kdykoliv a kdekoliv. „Ta dnešní (pondělní) zasáhla příbuzné našich zesnulých kolegů, jejich přátele a tisíce hasičů, kteří přišli o dva týmové hráče. Vyjadřujeme upřímnou a hlubokou soustrast rodině, příbuzným a kolegům,“ dodali hasiči s tím, že na dva vyhaslé životy nikdy nezapomenou.

Soustrast vyjádřil i ministr

K tragédii se vyjádřil i slovenský ministr vnitra Roman Mikulec. „Dostal jsem zprávu, která mě velmi zarmoutila. V okrese Zvolen se stala vážná dopravní nehoda, při které přišli o život dva příslušníci Hasičského a záchranného sboru. Je mi to nesmírně líto,“ napsal na sociální sítě a vyjádřil hlubokou soustrast pozůstalým.

Tagy: