Češku zadrženou v Tunisku podezřívají z vraždy. Neteř nesouhlasí, popsala chvíle před tragédií

Češku zadrženou v Tunisku podezřívají z vraždy. Neteř nesouhlasí, popsala chvíle před tragédií.

Neteř zadržené Češky v Tunisku kontaktovala redakci CNN Prima NEWS s tím, že nevěří, že by její teta svého manžela zavraždila. Redakci detailně popsala situaci před tím, než její příbuznou úřady zadržely. Padesátiletá česká turistka je podezřelá z vraždy svého o deset let staršího manžela, uvedl to mluvčí tuniských soudů v Monastiru Mahdii Farid Ben Jahha. Při pitvě měli lékaři objevit na krku stopy škrcení, informaci přinesl web Blesk.cz.

„Teta šla na pedikúru a když se z ní vrátila, našla strejdu v posteli fialového. Hned mi volala, nevěděla, jak se anglicky řekne, že potřebuje doktora. Tak jsem jí říkala, ať ho otočí na bok, že má třeba zapadlý jazyk. Teta se mu pak snažila dát masáž srdce,“ líčila neteř děsivý telefonát. „Potom přišel hotelový lékař, tetu poslali na balkon a snažili se jejího muže oživit. To se ale bohužel nepodařilo,“ pokračovala neteř.

Žena z Ostravy tak náhle přišla o svého manžela, se kterým byla dlouhých třiatřicet let. Zůstala navíc sama v cizí zemi, bez jakékoliv pomoci. Další šok měl ale teprve přijít. V pátek ji totiž zadržela tuniská policie s tím, že ji podezřívá z vraždy. Alespoň to stačila říci své neteři, během jediného povoleného telefonního hovoru.

ČTĚTE TAKÉ: Další směřování případu úmrtí Čecha v Tunisku. Zaorálek zmínil podobnost s kauzou Kramný

„Prý jí zavřeli a nevěří, že strejdu nezabila,“ popsala obsah rozhovoru neteř, která stále nechce věřit tomu, že by její teta byla něčeho takového schopná. „Vůbec tomu nerozumím, měli hezký vztah, teta v tuto chvíli musí být úplně v katastrofálním stavu, protože jí umřel manžel a teď ji zavřeli a zadrželi. Věřím, že to neudělala,“ stojí si za svým neteř.

Opačný názor má ale soud v Tuniském Monastiru: „Vyšetřující soudu prvního stupně v Monastiru povolil zadržení české padesátileté turistky pro podezření z účasti na vraždě jejího šedesátiletého manžela poté, co informovala bezpečnostní orgány o jeho smrti,“ řekl pro web Blesk.cz mluvčí tuniských soudů v Monastiru.

České ministerstvo zahraničí ale sdělilo, že takové informace nemá.

Web dále uvádí, že podle mluvčího předběžné vyšetřování prokázalo podezřelé úmrtí poté, co byly při pitvě objeveny stopy škrcení v úrovni krku. „Obviněná žena zůstává ve vazbě do ukončení šetření, které mají odhalit příčiny a okolnosti činu,“ dodal Jahha.

Podle advokátky Jany Režkové musí policie zahájit úkony trestního řízení, neboť po repatriaci těla – v tomto případě z Tunisu do České republiky, se očekává, že bude nařízena soudní pitva.

Žena z Ostravy, kterou tuniská policie podezřívá z vraždy, až do ukončení vyšetřování okolností smrti jejího muže zůstane v tamní vazbě.

Tagy:
policie smrt CNN Prima NEWS zadržení Tunisko neteř zadržená Češka smrt na dovolené smrt muže