Problémy s pohybem, zrádné schody i covid. Přátelé se o Trumpovou před její smrtí obávali

Ivana Trumpová na návštěvě v Liberci, rok 2009

Ivana Trumpová, která zemřela ve čtvrtek 14. července 2022, měla před smrtí problémy s pohybem. Konkrétně ji podle blízkého přítele Zacha Erdema trápila kyčel. Říkala, že se necítí dobře, že nemůže opustit svůj dům, vzpomíná majitel restaurace pro deník The New York Post. Nabádal ji, aby se nechala vyšetřit lékařem, to ale podle něj Trumpová odmítla. Její kamarádka Nikki Haskellová pro americký časopis Extra zase přiznala, že se Trumpová extrémně obávala nemoci COVID-19.

„Měla problémy s kyčlí, nemohla chodit,“ řekl The New York Post přítel Trumpové a majitel luxusní restaurace Zach Erdem. „Měla přijít do mého podniku před dvěma týdny, ale necítila se dobře. Říkala, že ji bolí noha. Nemohla opustit dům,“ prozradil.

Erdem podle vlastních slov naléhal na Trumpovou, aby navštívila lékaře, což prý odmítala. „Řekla, že nesnáší doktory. Že se jí z návštěv u lékařů vždy přitíží,“ popsal odpověď Trumpovy exmanželky Erdem. Že měla Trumpová na konci života potíže s chůzí potvrdil deníku Blesk i další blízký Ivany, kubánský módní návrhář žijící v Česku Osmany Laffita.

Podle dalšího zdroje, který cituje The New York Post, byla Ivana hlavní poradkyní Donalda Trumpa v oblasti podnikání v době, kdy byl prvním mužem USA. „Pořád s ním telefonovala. Byla velmi naštvaná v souvislosti s tím, co se stalo 6. ledna (útok na Kapitol USA ze strany příznivců D. Trumpa, pozn. red.). Prosila ho, ať jde do televize a zastaví to. Neposlouchal ji,“ popsal zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Mohly za to zrádné schody

Ivanu Trumpovou našli 14. července pod schody v jejím sídle na Manhattanu. Příčina úmrtí 73leté Trumpové zpočátku nebyla zcela jasná, v pátek ale lékaři oznámili, že skutečně šlo o následky pádu ze schodů.

Americký časopis Extra v této souvislosti přinesl svědectví jedné z jejích nejlepších kamarádek. „Vždycky jsem se bála, že z těch schodů spadne. Měla jedno z těch opravdu krásných schodišť, po kterých se však nedalo sejít. Nahoře úzké a širší na konci. Vždy jsem se bála, že by mohla spadnout. Nevím, co se přesně stalo, ale není pro mě těžké věřit, že za to mohly ty zrádné schody,“ popsala Nikki Haskellová.

Haskellová dodala, že Trumpová rovněž těžce nesla pandemii koronaviru. „Posledních pár let byla velmi samotářská. Měla velký dům a opravdu se bála nákazy virem, mnohem víc než kdokoli, koho znám. Nechtěla nikam jezdit, nechtěla cestovat. Brala to velmi, velmi vážně. Bála se, že onemocní,“ poznamenala přítelkyně.

Podle ní se ale v poslední době někdejší česká podnikatelka připravovala na cestu do francouzského Saint-Tropez, kde měla svůj domov. „Nakonec však celou dobu zůstala v New Yorku. Vůbec neodjela. Byla sama a jsem si jistá, že to pro ni bylo mnohem náročnější, než si dokážu představit,“ dodala.

„Když šla poprvé na rande s Donaldem,“ vzpomínala, „měli jsme dvojité rande. Vždycky jsme měly něco společného. Vždycky jsme nosily stejné oblečení. Ve chvíli, kdy jsem ji potkala, jsme se zkrátka staly nejlepšími kamarádkami.“

„Chci, aby si ji lidé pamatovali jako jednu z nejnebojácnějších, nejmilejších, nejlaskavějších, senzačních, zábavných a milujících lidí. Byla zkrátka výjimečná. Považuji za čest, že jsm ji znala a byla její kamarádkou,“ uzavřela Haskellová.

Tagy: