Veselá a krásná žena, vzpomíná Slováček na Trumpovou. Co by jí zahrál na pohřbu?

Ivana Trumpová a Felix Slováček, rok 2017

Slavní vzpomínají na Ivanu Trumpovou

Americkou i českou veřejnost ve čtvrtek zasáhla smutná zpráva o smrti první manželky exprezidenta USA Donalda Trumpa a československé rodačky Ivany Trumpové. Na bývalou modelku a úspěšnou podnikatelku vzpomínají i české celebrity. Hudebník Felix Slováček si Trumpovou pamatuje jako veselou a krásnou ženu, která si dokázala užívat život.

„Byla to hrozně příjemná a veselá ženská, navíc krásná. Její smrt mě překvapila už jen proto, jak vesele procházela životem. Měla několik manželů i milenců. I to svědčí o tom, že ji život bavil a že ho dokázala krásně prožívat,“ řekl o Trumpové 79letý saxofonista.

Slováček v rozhovoru pro Showtime rovněž prozradil, co by Ivaně zahrál na pohřbu: „Dvě písničky. Jednu lidovku, protože měla ráda písničky od cimbálu, a pak píseň z filmu Tenkrát na západě.“

Trumpová, za svobodna Zelníčková, se narodila 20. února 1949 ve Zlíně. Když u ní rodiče zaznamenali pohybové vlohy, podporovali ji ve sportovní kariéře. Tehdejší Československo jí ale brzy připadalo malé, takže aby mohla odejít na Západ, vdala se za lyžaře s rakouským pasem Alfreda Winklmayra.

S pozdějším americkým prezidentem se setkala v roce 1976, když pracovala jako modelka. Svatba se konala o rok později. Do své rodné země se ale i s dětmi pravidelně vracela, především kvůli českým rodičům. V tuzemsku měla mnoho přátel včetně mnoha českých celebrit. Manželství Trumpových ukončil rozvod v roce 1992, a to po Trumpově románku s bývalou Miss Georgia Marlou Maplesovou. I poté však bývalí manželé zůstali přáteli i obchodními partnery.

Ve čtvrtek se v médiích objevila zpráva o její smrti, což později potvrdila rodina. Ivana Trumpová zemřela v 73 letech. Našli ji ležet pod schody bez známek života v jejím newyorském bytě na Manhattanu. Podle všeho stálo za úmrtím zranění trupu způsobené nárazem. „Soudní lékař stanovil, že příčinou její smrti byla nehoda,“ píše se ve zprávě newyorského úřadu hlavního soudního lékaře. Není podezření na cizí zavinění.

Tagy: