Připravte si deštníky, hrozí přeháňky i bouřky. Jaké bude počasí ve zbytku týdne?

Na druhý sváteční den meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají oblačno až polojasno, teploty vystoupají až k 25 °C. Ojediněle se objeví bouřky nebo přeháňky. Jak bude další dny?

Ve středu by mělo být oblačno až polojasno, ráno se vyskytnou ojediněle mlhy, místy přeháňky. Meteorologové varují i před bouřkami. Výstrahu však zatím nevydali. „Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 21 až 25 °C,“ uvádí ČHMÚ.

Také ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na většině území se vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 16 až 20 °C,“ dodávají meteorologové.

V pátek by mělo být oblačno až polojasno, zpočátku až zataženo. „Ráno se ojediněle vyskytnou mlhy. Místy, zejména na severovýchodě pak přeháňky,“ avizuje ČHMÚ. Nejnižší noční teploty klesnou k 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 18 až 22 °C.

O víkendu bude oblačno až polojasno. V sobotu se teploty vyšplhají až k 24 °C, v neděli k 22 °C. V oba dny se očekávají ojedinělé přeháňky. Zrána se mohou objevit mlhy.

Tagy: