Trutnov ohrožuje nebezpečný lukostřelec. Šípem rozbil okénko u auta, střílí i na domy

Neznámý lukostřelec trefil okénko auta i fasádu domu.

Trutnov ohrožuje nebezpečný lukostřelec

Policisté v Trutnově pátrají po neznámém lukostřelci, který si svou zbraň zkouší přímo v ulicích města a ohrožuje obyvatele. Jeden z letících šípů se zapíchl do fasády domu, jiný zase rozbil okénko auta. Celkem se mělo zatím najít čtyři až pět šípů s kovovými hroty, nejedná se o žádnou dětskou hračku.

Příspěvek na sociální síti ukazuje šíp zapíchnutý v blízkosti okna domu v Kubelíkově ulici. Lukostřelec, který ho vypustil, je neznámý. Nejen, že jde o nebezpečnou zábavu, navíc se ukázalo, že to nebyla střela ojedinělá. V tuto chvíli se ví minimálně o čtyřech dalších. Majitel domu byl prý naštěstí o víkendu pryč, sousedé si ničeho nevšimli. Viník se hledá.

„Mohu potvrdit, že v pondělí v dopoledních hodinách jsme přijali oznámení od muže, který našel ve fasádě svého domu zabodnutý šíp. Všechny okolnosti tohoto případu právě prošetřujeme,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Sousedy incident zneklidnil. Vidí v tom klukovinu s nedomyšlenými důsledky. „Tak třeba blbnou, no. Ale s tím šípem už je to takové... mohlo to někoho zranit,“ zamýšlí se starší pár ve dveřích. Další z šípů se našel v zahradě zhruba 200 metrů vzdušnou čarou od prvního nálezu.

První šíp policie už zajistila, byl zapíchnutý v zahradě do složeného dříví. Podle lukostřelkyně a paralympioničky Šárky Musilové, která v Trutnově žije, nelze případ podceňovat. Střelec pravděpodobně nemá závodní luk, ale zároveň nejde o žádnou hračku.

Po zásahu může člověk vykrvácet

„Dokážu jenom říct, že dotyčný nemá moc všech pět pohromadě, protože luk je zbraň a díky tomu je taky hodně nebezpečný. Samozřejmě nevím, jaký to byl šíp, protože jsem ho přímo neměla v ruce, ale už podle fotek to byl buď karbonový Easton, nebo to mohla být čínská napodobenina. Dokáže poměrně dost poranit člověka. Šíp se může dostat buď do měkkých tkání, nebo může udělat paseku, když trefí tepnu. Pak člověk vykrvácí. Nebo se může zarazit o kost, což by asi byla ta nejlepší varianta,“ prozradila dvojnásobná stříbrná medailistka z paralympiády v Tokiu.

Lukostřelba v ulicích rozbouřila na internetu diskuzi. Lidé poukazují na to, že šípy z několika různých míst jsou vždy identické. Pravděpodobně tedy šlo o jednu várku. Další nalezený šíp prorazil okénko auta. I tato fotografie se vzápětí objevila na internetu. Policie střelce hledá. Pokud by šlo o trestný čin, může být následně obviněn z poškození cizí věci, a to jen díky tomu, že nikoho nezranil.

Tagy: