Brutální napadení těhotné ženy na Plzeňsku. O dítě přišla, v kritickém stavu bojuje o život

Kriminalsité řeší případ napadené prostitutky

Napadená prostitutka zůstává v kritickém stavu

Neznámý pachatel má na svědomí brutální napadení ženy z minulého týdne. Svou oběť následně vyhodil nedaleko benzinky mezi Sulkovem a Plzní. Dvacetiletá žena, která se měla živit jako prostitutka, nadále zůstává v kritickém stavu v nemocnici. Podle její rodiny ji lékaři dávají jen 25procentní šanci na přežití. Teď navíc vyšla najevo další smutná okolnost surového útoku. Podle serveru Krimi Plzeň byla žena ve třetím měsíci těhotenství. Lékaři ji proto museli operovat a vyjmout jí z těla mrtvý plod. Mezitím kriminalisté pokračují ve vyšetřování.

Vyšetřovatelé zatím mlčí, nechtějí prozradit žádné detaily k případu. Ani to, jak ho prozatím kvalifikovali. Žena byla každopádně do nemocnice převezena v kritickém stavu. „Někdo přijel s dodávkou, nějaký chlap to byl. Zbil ji, hlavu měla úplně zdemolovanou,“ popsala kolegyně napadené ženy. Pokud se potvrdí, že dvacetileté ženě její zákazník úmyslně ublížil, dá se předpokládat, že kriminálka bude útok vyšetřovat jako trestný čin vraždy ve stadiu pokusu.

Prostitutky se obětí násilí stávají poměrně často. V archivu CNN Prima NEWS je podobných případů celá řada. Některé útoky bohužel skončily tragicky. Jedním takovým je i případ Bronislava Zotyky. Ten měl třiceticentimetrovým kladivem připravit o život prostitutku. A to proto, že odmítla jím požadované sexuální služby. Pak ji zabalil do igelitu a dal do sklepa. Soud ho za zvlášť brutální způsob, jakým ženu zavraždil, poslal na dvacet let do vězení.

I Vít Šrámek je vrahem. Při obchodních cestách si dělal často zastávky u brněnské prostitutky. Během té poslední ji měl uškrtit a z jejího bytu odcizit šperky. Soud ho poslal do vězení na třináct let.

Daniel Marada unikal spravedlnosti patnáct let. Vražda se stala v březnu roku 1997. Marada měl mladé prostitutce vrazit do úst roubík a pak ji uškrtit kabelem a prostěradlem. Podle státní zástupkyně a znalců musela mladá žena před smrtí neskutečně trpět, a to dlouhé minuty. „Ona si byla vědomá toho, že ztrácí šanci konflikt s obžalovaným přežít,“ popsala státní zástupkyně Ludmila Doležalová. Marada pak z místa utekl, ještě předtím ale odcizil 19 tisíc korun. Kriminalisté na místě zajistili všechny stopy a vyslechli desítky svědků. Vraha se jim ale dlouho nedařilo dopadnout.

Až po patnácti letech jim svitla naděje. Dopadli totiž muže, který se vloupával do bytů po celé Moravě. Otisky prstů, které mu odebrali, se shodovaly s těmi z bytu zavražděné. „Pachatel se k činu doznal až po několikahodinovém výslechu,“ řekl kriminalista Luděk Blahák. Vražda teprve jednadvacetileté ženy tak byla objasněna a spravedlivě potrestána. Marada odešel od soudu s třináctiletým trestem odnětí svobody.

Tagy: