Sen o práci v ČR se změnil v horor. Obviněný Albert měl věznit a znásilňovat mladou Slovenku

Cesta za lepším životem se pro mladou Slovenku změnila v noční můru. Její utrpení mělo odstartovat setkání s osmačtyřicetiletým Albertem, který se údajně rozhodl jejich výpravu za prací do Česka přetavit ve věznění v domě svých rodičů, kde ji měl rovněž znásilňovat. Na svobodu ji pomohlo až gesto týrané ženy. Soud následně poslal Alberta do vazby. Jeho rodiče jsou stíhaní na svobodě.

Po seznámení se dvojice dohodla, že se vydá do Česka za prací. Ještě před tím se však žena nechala přemluvit, aby strávila noc v domě Albertových rodičů v Popradu. Podle její výpovědi to byl začátek noční můry. Informaci přinesl slovenský Nový Čas.

Podle jejích slov ji měl Albert s rodinou ihned po příchodu uvěznit v domě. Policie potvrdila, že jí měl muž vyhrožovat, že ublíží jí i jejím dětem, pokud od něj odejde. Hrozil při tom střelnou zbraní. „Také se měl vůči poškozené několikrát dopustit mravnostního trestného činu,“ popsala policie.

Na svobodu se ženě podařilo dostat díky zprávě, kterou poslala svému kamarádovi do Česka poté, co získala přístup k mobilu. Její známý díky tomu zalarmoval policii. „Okamžitě jsme konali. Na místo byla vyslána hlídka okresního oddělení policejního sboru z Popradu, která měla prověřit situaci,“ popsala policie.

Rodiče Alberta mužům zákona údajně tvrdili, že se žena v domě vůbec nenachází. Ti si však všimli světelného signálu SOS, který vycházel z okna. Po naléhání nakonec žena vyšla, a přestože jim před rodiči Alberta řekla, že je v pořádku, rukou naznačila gesto týrané ženy. Policisté signál poznali, díky čemuž Slovenka v jejich doprovodu dům opustila.

Policie následně při domovní prohlídce zatkla Alberta i oba jeho rodiče. Více než sedmdesátiletí důchodci byli obviněni ze zločinu zbavení osobní svobody formou spolupachatele, jejich syn čelí obvinění ze zločinů znásilnění, vydírání a zbavení osobní svobody. Podle informací TV JOJ soud poslal Alberta do vazby, jeho rodiče jsou stíhaní na svobodě.

Znáte gesto pro pomoc?

Ženu vysvobodilo gesto týraných, známé jako #signalforhelp. Využívá se jako žádost o pomoc v těžké situaci domácího násilí a zvládne ho každý. Stačí zvednout ruku, schovat palec do dlaně a potom okolo něj ohnout prsty.

K incidentu se vyjádřil také další člen rodiny obviněných osob. „Je velmi smutné, že všichni už vynáší soudy a mají ve věci jasno, přitom co já vím, tak policie pouze začala vyšetřování. Žena, která žila v domě s Albertovými rodiči, byla velmi zvláštní povahy a velmi ráda využívala ostatní k vlastnímu prospěchu,“ upozornil.

Tím však jeho pochyby o celém případu nekončí. „Ani Albert není světec. Na druhou stranu, dotyčná dáma se vůbec nestarala o své potomky a kvůli tomu také měla mít problémy se zákonem. Opravdu nevím, co se v tom domě odehrávalo. Vím ale, že té ženě pomáhali například finančně. A když přestali, tak přišla policie. Všechno to řeší jejich právník a až podrobné vyšetřování ukáže pravdu,“ dodal rodinný příslušník.

Tagy: