Andělé a cetky proti covidu. Norská princezna vymění korunku za snoubencův šamanský byznys

Princezna Martha Louisase svým snoubencem podniká.

Skandál kolem norské princezny

Norská princezna Martha Louisa rezignovala na své královské povinnosti, aby se mohla soustředit na obchod s alternativní medicínou, informují zahraniční weby. Byznys provozuje se svým snoubencem, samozvaným šamanem. Kvůli lásce se tak rozkmotřila s příbuznými.

Hollywoodský šaman Durek Verrett budí svým alternativním způsobem života kontroverze. Pár navíc čelil obvinění médií, že zneužívá princeznin královský titul k propagaci snoubencových šamanských aktivit.

Princezna se proto rozhodla ke kroku, který rodinu zaskočil. „Po období mnoha otázek týkajících se mě a role mého snoubence jsem se rozhodla, že už nebudu vykonávat oficiální povinnosti pro královskou rodinu,“ sdělila norská princezna Martha Louisa.

Královská rodina její krok přijala, zároveň ale neskrývala zklamání. „Je mi velmi líto, že princezna už nebude reprezentovat královský dvůr. Je v tom velmi dobrá,“ reagoval na její krok norský král Harald V.

Princezna se teď může se svým snoubencem naplno soustředit na podnikání v alternativní medicíně. V šamanově e-shopu najdete třeba medailon proti covidu za 222 dolarů. Samotná princezna tvrdí, že je schopna mluvit s anděly.

„Věřím, že alternativní metody mohou být pro mnohé důležitým doplňkem medicíny. Ne místo léčby, ale navíc k ní,“ uvedla například norská princezna. Vedle toho z průzkumů vyplynulo, že 17 procent Norů má v poslední době nižší mínění o královské rodině právě kvůli princezninu šamanovi.

Ale zdá se, že král je s ním zadobře. „Je to skvělý chlap a je s ním zábava,“ dodal Harald V. Podobně jako britský princ Harry a vévodkyně ze Sussexu se i norský pár chce přestěhovat do americké Kalifornie.

Celé Hlavní zprávy si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: