Nové detaily zvláštní vraždy u Prahy: Přítelkyni přejel v poli, policie popsala sled událostí

Na poli u Prahy byla nalezena mrtvá žena.

Pokračování případu ženy přejeté na poli

Policisté zveřejnili další detaily k hodně zvláštní vraždě, která se stala v sobotu odpoledne poblíž Prahy. Muž nechal svou přítelkyni vystoupit z auta na poli a pak ji úmyslně srazil. Hned poté její smrt nahlásil na policejní služebně.

Na poli u Zelenče poblíž Prahy zasahovala kriminálka v sobotu dlouho do noci. Policisté řešili jeden z nejzvláštnějších případů vraždy za poslední dobu. „Na obvodní oddělení Kyje přijel muž, který nám sdělil, že nechal vystoupit ze svého auta svou přítelkyni, a pak ji autem přejel a usmrtil. Bezprostředně po činu se nám přihlásil na policejní služebně,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Středočeského kraje Vlasta Suchánková.

ČTĚTE TAKÉ: V Hradci poteče krev fízlů, vyhrožoval muž. Zatkla ho zásahová jednotka, měl u sebe nůž

Muž měl i označit přesné místo, kde ženu zabil. Právě tam pak přijela kriminálka, která na poli do noci sbírala stopy. Těžko říct, co se v autě odehrálo těsně před činem. Podle detektivů ale jednal s rozmyslem, není vyloučeno, že měl smrt své partnerky předem naplánovanou. Podle Suchánkové měly být jeho motivem osobní neshody.

Výslechy muže už jsou u konce a padlo obvinění. „Krajští kriminalisté muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy, kdy mu v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody na 12 až 20 let,“ dodala mluvčí.

Jeho přítelkyni mělo být 49 let. Teď už muže soud poslal do vazby, na soud tedy bude čekat za mřížemi.

Incident nebyl jediný

V sobotu se nejednalo o jediný zvláštní případ ve středních Čechách. I u druhého se pachatel policistům sám přihlásil. „Na tísňovou linku zavolal muž, který řekl, že zastřelil svou ženu v jejím zaměstnání a v současné době je v místě svého bydliště a chce si sám vzít život,“ uvedla Suchánková.

Policistům nahlásil přesné adresy práce své partnerky i místa, kde bydlí, a pak skutečně obrátil zbraň proti sobě. Na místa tak vyrazily hned dva vrtulníky záchranářů. Oba manželé jsou ve vážném stavu. Muž zatím nemohl být obviněn, protože není schopen výslechu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na vrcholu kopce Klobouk u Děčína našli mrtvého muže. Zemřel na následky střelného poranění

Tagy: