Detaily děsivé nehody v Chorvatsku: Zemřel i druhý řidič, další cestující utrpěli zranění

Sobotní tragická nehoda polského autobusu v Chorvatsku má další oběť. Polská média v úterý ráno informovala, že v nemocnici zemřel i druhý řidič. Počet obětí se tak zvýšil na 13. Dalších 32 cestujících utrpělo zranění, z toho dva lidé jsou stále v kritickém stavu.

Nehoda se stala v sobotu 6. srpna okolo 5:40 na dálnici ve směru na Záhřeb v úseku mezi městy Breznički Hum a Komin. Autobus s polskou poznávací značkou tam ze zatím neznámých příčin sjel z vozovky. Podle polského premiéra Mateusze Morawieckého šlo o poutníky, kteří směřovali do Medžugorje na jihu Bosny a Hercegoviny.

V době nehody seděl za volantem 72letý řidič, který zemřel na místě. Podle videa z průmyslové kamery, která autobus zachytila sedm minut před tragédií, jel podle předpisů a byl připoután bezpečnostním pásem. Výsledky pitvy odhalily, že muž nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek. Těla dalších obětí si převezmou po převozu do Polska rodiny.

Věk řidiče, který na následky zranění zemřel v úterý v nemocnici, není podle webu tvnoviny.sk známý. Podle dostupných informací byl ale mladší. Většina zraněných osob je ve stabilizovaném stavu, někteří už byli z nemocnice propuštěni. Podle polských a chorvatských médií 72letý muž za volantem zřejmě usnul.

Tagy: