Děsivé okolnosti nehody v Chorvatsku. Miroslav zemřel v autě před zraky ženy i malých dcer

V Chorvatsku se v posledních dnech staly dvě smrtelné nehody turistů ze zahraničí. Ještě před sobotní tragédií polského autobusu havaroval Slovák Miroslav, který s rodinou mířil z dovolené domů. Zemřel při kolizi tří aut před očima ženy a dvou malých dcer.

Podle záběrů z chorvatských bezpečnostních kamer zavinil nehodu na 51. kilometru dálnice u obce Novigrad na Dobri ve směru na chorvatské hlavní město Záhřeb slovinský řidič. Deník Jurarnji list informoval, že záznam ukazuje bílé auto se srbskými poznávacími značkami a za ním ve vysoké rychlosti řítící se dvě vozidla – BMW se slovenskou značkou v levém rychlém pruhu a souběžně s ním auto se slovinskými značkami v pravém pruhu.

Podle vyšetřování se Slovinec nesprávně zařadil do levého pruhu, zřejmě když chtěl objet bílé auto před ním. Narazil do Slováka, kterého odrazil do svodidel, a následně i do auta se srbským evidenčním číslem. Kamery na místě neštěstí zaznamenaly, že jedno z vozidel skončilo zcela zničené na svodidlech na levé straně a druhé o několik metrů dále na svodidlech na opačné straně dálnice.

Celkem po sobě nehoda zanechala sedm zraněných a jednoho mrtvého. Je jím 46letý Slovák Miroslav. Jeho smrt zasáhla celou obec Bartošovice, kde žil a podnikal ve stavebnictví. „Velice se těšil, že si od těžké práce odpočine spolu s rodinou u moře v Chorvatsku. Asi tomu tak mělo být, osud rozhodl. Hrozné na tom je, že manželka Miladka a dvojčata Sonička a Emka viděly smrt svého tatínka v přímém přenosu,“ řekl známý oběti pro Plus jeden deň.

Dodal, že lidé se na malé obci velmi dobře znají, pomáhají si a prožívají spolu všechny radosti i bolesti. „Smrt Mira mnohým způsobila trauma. Byl to mladý, chytrý chlap, ochotný a dobrosrdečný. A znenadání, ne vlastní vinou, odešel. Smutné, velmi smutné.“

Deník Jutarnji uvádí, že chorvatské orgány na hazardujícího slovinského řidiče podají trestní oznámení za nedbalost, hmotné škody a zavinění smrtelné dopravní nehody.

Tagy: