Sníh komplikuje dopravu. V Peci se srazilo auto se sypačem, policie vyzývá k opatrnosti

Sníh komplikuje dopravní situaci hned na několika místech Česka. V Krkonoších ho napadlo kolem deseti centimetrů a během dopoledne se stalo několik nehod. Sněžení zasáhlo i vyšší polohy Jičínska a Orlické hory. Na vozovkách zůstal rozbředlý nebo ujetý sníh. Řidiči musejí být velmi opatrní, vyplývá z informací silničářů, horské služby a policie.

Po osmé hodině ranní se střetlo osobní auto se sypačem v Peci pod Sněžkou. Nehoda se obešla bez zranění. „V místě je kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem,“ uvedla policie. Ve Špindlerově Mlýně se u lyžařského areálu Svatý Petr srazila tři auta. Nehoda je naštěstí také bez zranění.

Na silnici II/252 vedoucí do Malé Úpy na hřebenech Krkonoš uvázlo po půl desáté nákladní auto. „Silnice je neprůjezdná, probíhá vyprošťování. Očekává se zácpa,“ sdělila policie s tím, že omezení by mohlo trvat asi dvě hodiny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zbrojní výroba a Green Deal nejdou dohromady, řekl Bašta. Žáček si do něj rýpl kvůli NATO

V Libereckém kraji kvůli intenzivnímu sněžení od rána uzavřeli pro nákladní auta nad 3,5 tuny frekventovanou silnici I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. V Krkonoších zatím napadlo kolem deseti centimetrů sněhu, sněží i v Orlických horách nebo Jeseníkách.

V Krkonoších a v severní části Náchodska by mělo sněžit i po zbytek dne. Meteorologové vydali pro severní část Trutnovska výstrahu před silným sněžením, kdy by do nedělní půlnoci mohlo napadnout 30 až 60 centimetrů sněhu. Na Náchodsku by to mohlo být deset až 25 centimetrů.

Se sněhem musejí řidiči počítat i na Orlickoústecku a Chrudimsku v Pardubickém kraji. Řidiči by při jízdě měli být velmi opatrní, uvedli silničáři. V nižších polohách kraje místy pršelo. Teploty se ráno v kraji pohybovaly většinou od jednoho do tří stupňů nad nulou.

Slabá vrstva sněhu ráno pokrývala silnici první třídy číslo 11 v úseku Jablonné nad Orlicí - Červená Voda. Sníh pokrýval i silnice v okolí Hlinska na Chrudimsku. Na Orlickoústecku by v sobotu mohl vítr na silnicích tvořit sněhové jazyky, varovali meteorologové.

Sněžit začalo i v nejvyšších polohách Olomouckého kraje. Podle silničářů jde především o oblast Červenohorského sedla a Skřítku, na silnicích tam leží rozbředlý sníh, informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). V níže položených oblastech na severu kraje padá déšť se sněhem a cesty jsou většinou holé a mokré. Teploty se v kraji dnes ráno pohybují v rozmezí od minus tří až do pěti stupňů nad nulou.

Silnice v ostatních okresech kraje jsou holé a mokré, na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku se vyskytují dešťové přeháňky, pouze ve vyšších polohách Šternberska poletuje sníh.

Tagy: