Novotný šokoval výrokem o nemocné Slováčkové. Dám ti do držky, vzkázal Kolovratník

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) čelí na sociálních sítích ostré kritice za svůj tweet týkající se zdravotního stavu dcery hudebníka Felixe Slováčka. „Zemře mu dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci,“ prohlásil komunální politik. Později se za svůj výrok omluvil. „Přijedu a dám ti do držky. Strašně moc,“ vzkázal Novotnému poslanec Martin Kolovratník (ANO). Redakce CNN Prima NEWS zjišťovala postoj ODS – ta chování svého člena odsoudila.

Vše odstartovalo, když se na sociálních sítích objevila fotka Felixe Slováčka se šéfkou KSČM Kateřinou Konečnou a dalšími představiteli volební koalice Stačilo!.

„Felix byl vždycky debil,“ uvedl starosta Řeporyjí. Pomyslný špunt pak odpálil dalším komentářem: „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Tohle ale přehnal.“ Proti zmíněnému prohlášení, které Novotný nakonec smazal, se ohradila drtivá většina autorů komentářů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řešení ilegální migrace? Jsme na půli cesty. Musíme být odvážnější, připustil Fiala

„Chlapče. To jsi totálně podělal. Napiš si, kdy a kde. Přijedu a dám ti do držky. Strašně moc,“ napsal Martin Kolovratník. Kontroverzní komunální politik, který je známý i pro své provokativní a vulgární vystupování ve veřejném prostoru, se později za svůj výrok omluvil.

„Tak já se tedy omlouvám za zcela nevhodný tweet. A jděte na týden do p*dele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ sdělil Novotný. Zpočátku však své chování hájil: „Byl jsem vzbuzen sleděm, kterému vadí pravda, co jsem napsal o Aničce. Smazal jsem to, omlouvat se nebudu a jděte do p*dele. Vůbec nechápu, co jsem měl provést.“ Redakce CNN Prima NEWS požádala ODS, aby k jednání svého člena poskytla reakci.

„Výrok, který pan Novotný následně smazal, byl necitlivý, neuctivý, celkově nevhodný a určitě nepatří do veřejného prostoru. V ODS trváme na slušné a věcné diskuzi,“ uvedla strana ve své odpovědi. K případnému vyloučení se však nevyjádřila.

K takovému postupu vyzýval například místopředseda ANO Karel Havlíček: „Pane premiére Fialo, nemusíme spolu v mnohém souhlasit, ale pokud toho magora okamžitě nevyrazíte, jste slaboch. A hlavně prosím neargumentujte náročným procesem odvolávání podobných pomatenců. Víte dobře, že to jde.“

Nerudová: Komunisté jsou košťata a zločinci

Další spor na sociální síti X se rozhořel poté, co celou situaci okomentovala Konečná. „Představitelé ODS, koalice Spolu a vy všichni, co se za tímto pánem, představitelem ODS, jezdíte nadšeně fotit, přijde vám to jako slušná hodnotová politika?“ kritizovala europoslankyně.

Netrvalo dlouho a ozvali se někteří zástupci pětikoalice. „Jako komunistka nemáte absolutně žádný nárok kohokoliv moralizovat. Vy reprezentujete bezpráví, útlak a odporné vrahy. Tak to ani nezkoušejte,“ oponovala europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS).

„Paní Konečná, s Pavlem Novotným se na řadě věcí neshodnu. Na jedné však určitě ano, že komunisté jsou košťata a zločinci,“ přidala se lídryně hnutí STAN do Evropského parlamentu Danuše Nerudová.

A Konečnou konfrontoval i sám Novotný: „Jsi ubohá p*ča, Kateřino. Napsal jsem, co jsem napsal, protože je to tak, jen se to neříká. Na tom, že jsi ubohá rudá p*ča, to nic nemění.“

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Volby by v dubnu ovládlo ANO, získalo by přes 32 procent hlasů. Piráti se srovnali s SPD

Tagy: