Novotný zaútočil na Klause ml. kvůli rouškám: To, co předvádí váš otec, je zločin

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný se v pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS pustil do otce šéfa Trikolóry – exprezidenta Václava Klause. Tomu vyčetl zejména účasti na demonstracích proti opatření a očkování. Bývalá hlava státu totiž odmítá očkování i protiepidemická opatření. „To, co předvádí váš otec, by mělo být trestné,“ prohlásil Novotný na adresu exprezidenta.

Starosta Řeporyjí zaútočil na otce svého oponenta kvůli jeho nedávné účasti na demonstraci na Staroměstském náměstí, která byla zaměřená proti vládním opatřením a také proti očkování. Svůj nesouhlas dal exprezident najevo také tím, že šel do restaurace, aniž by měl roušku. Tyto aktivity označil Novotný za „zločin“.

Novotnému také vadí, že se Klaus staví do role odmítače očkování, čímž může coby bývalý prezident mnoho lidí ovlivnit. „Váš otec se nenechá očkovat. To je šílený. Proč to říká ostatním?“ řekl na adresu bývalé hlavy státu. Václav Klaus ml. svého otce hájil s tím, že za návštěvu restaurace bez roušky zaplatil pokutu. On sám jinak rovněž vystupuje proti vládním opatřením.

Později se naopak Klaus ml. pustil právě do Novotného. Starostovi Řeporyjí vyčetl jeho vystupování v médiích a na veřejnosti. „Na rozdíl od pana Novotného neukazuji holej zadek,“ vyčetl svému oponentovi šéf Trikolóry a dodal, že oproti starostovi Řeporyjí nehovoří vulgárně o ženách. Novotný na výtku Klause odpověděl, že zadek veřejně ukázal pouze v Řeporyjích, což podle něj „nevadí“. „Ve Sněmovně bych zadek neukázal,“ dodal.

Hnilička na oslavě? Naprostá nehoráznost, říká Novotný

Oba hosté pořadu 360° Pavlíny Wolfové se shodli na tom, že šéf NSA a poslanec Milan Hnilička pochybil, když se účastnil oslavy narozenin bývalého politika Petra Bendy v teplickém hotelu. Přičemž Novotný jeho počínání označil za „naprostou nehoráznost“. „Jsem pobaven chováním různých aktérů. Z toho, jak se chovají potom,“ okomentoval Novotný kauzu.

Klaus ml. pak poukázal na to, že vládní představitelé brojí právě proti různým nelegálním akcím. „Myslím, že lidi nejvíce vytáčí, když se káže voda a pije víno,“ řekl Klaus ml. Akce se vyjma Hniličky zúčastnili také expremiér Jiří Paroubek, místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr či šéf libereckých policistů Vladislav Husák. Ten o svoji funkci již přišel. Hnilička pak přiznal chybu a vzdal se poslaneckého mandátu. V čele sportovní agentury ovšem nejspíš zůstává.

Výrazné postavy dnešní politiky

Klaus i Novotný byli ještě nedávno spolustraníky v ODS. Novotný ve straně stále působí, byť jej někteří členové pro jeho osobitý styl vystupování často kritizují. To Klaus byl ze strany v roce 2019 kvůli svým výrokům vyloučen. Posléze založil hnutí Trikolóra, do kterého ho následovala i bývalá kolegyně z ODS Zuzana Majerová Zahradníková. Oba jsou i nadále poslanci. V dolní komoře Parlamentu je později ještě doplnila Tereza Hyťhová, která opustila hnutí SPD Tomia Okamury.

Klaus i Novotný platí za jedny z nejvýraznějších postav současné tuzemské politiky. Neubírá tomu ani fakt, že Klausovo hnutí Trikolóra se v průzkumech pravidelně pohybuje pod pěti procenty a Novotný je „pouze“ starostou pražské městské části Praha-Řeporyje.

V minulosti si Novotný do svého nynějšího oponenta v pořadu 360° Pavlíny Wolfové rýpl kvůli jeho konci v ODS. „ODS miluju. Jsem loajální, nejsem Klaus junior,“ prohlásil loni na sjezdu strany Novotný.

Tagy: