Oběti hrůzné nehody na bratislavské „zastávce smrti“. Zemřela studentka práv i zamilovaný pár

Bratislava se rozloučila s oběťmi tragické nehody.

Oběti nehody v Bratislavě

Celé Slovensko truchlí nad pěti mladými lidmi, kteří přišli o život při tragické nehodě v Bratislavě. V neděli po desáté hodině večer vjelo na zastávku plnou studentů vysokou rychlostí osobní auto. Na místě zemřeli student Marek, Richard, Saša a studentka Natália. Broňa podlehla zraněním v pondělí v nemocnici.

Zastávka smrti. Přesně tak je nyní přezdíváno autobusové stanici MHD Zochova v centru Bratislavy, na které přišlo o život několik mladých lidí. Mezi nimi byl student Fakulty informatiky a informačních technologií Saša. „Naše komunita, jako i celá společnost je otřesená tím, že zahynuli kvůli aroganci jednotlivce, který svým jednáním nerespektoval zásady slušnosti, etiky a morálky,“ vyjádřil se pro tvnoviny.sk děkan fakulty Ivan Kotuliak. V úterý pak studenti i zaměstnanci školy uctili památku svých spolužáků minutou ticha.

Na stejné fakultě studoval také Richard. Na toho vzpomínají i na gymnáziu, kam chodil. „S hlubokou bolestí se loučíme s bývalým žákem našeho gymnázia Richardem H. Naše učitelská fakulta i studenti byli šokováni tragickou zprávou,“ napsala škola na sociální síť.

Aktualizácia, 20:40: Žiaľ, pred malou chvíľou sa nám potvrdila informácia, že medzi obeťami včerajšej nehody sú až dvaja...

Posted by FIIT STU on Monday, October 3, 2022

Na oběti vzpomíná i fakulta

Tragédii nepřežil ani zamilovaný pár Marek a Broňa. Marek byl studentem Fakulty tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Komenského. V osudnou noc byl na zastávce i se svou přítelkyní. „Budeme vzpomínat na milého a usměvavého Ždiarana, který měl velkou chuť něčeho v životě dosáhnout. Osud se však postavil proti jeho vůli,“ uvedla ve smutečním oznámení fakulta.

Zemřel na místě, Broňa pak podlehla svým zraněním v pondělí v nemocnici. Ta byla trenérkou gymnastiky. A i ona studovala na Fakultě tělesné výchovy a sportu, k tomu také na Přírodovědecké fakultě.

„Nečekal jsem, že z pěti obětí to budou dva lidé, které znám. Byl to šok, když jsem se to ráno dozvěděl. Je to strašně smutná událost,“ řekl pro noviny.sk kamarád mladého páru. Poslední obětí tragické nehody je Natália. Ta studovala na Právnické fakultě.

Tagy:
nehoda smrt Slovensko havárie Bratislava oběti tragédie úmrtí právo sport tělesná výchova Univerzita Komenského v Bratislavě