Obětí tragické nehody v Bratislavě je i student Richard. Škola zveřejnila srdcervoucí vzkaz

Auto najelo v neděli v Bratislavě do zastávky MHD.

Při tragické nehodě v Bratislavě zemřelo pět lidí

Jednou z obětí tragické nedělní nehody v Bratislavě je i absolvent gymnázia Richard Hlavács, který studoval na Fakultě informatiky a informačních technologii Slovenské technické univerzity. Jeho úmrtí potvrdila střední škola na sociální síti, prostřednictvím které se se svým žákem zároveň rozloučila.

„S velkou bolestí se loučíme s bývalým žákem našeho gymnázia Richardem Hlavácsem. Naše fakulta a studenti byli šokováni touto tragickou zprávou,“ stojí v příspěvku zveřejněném na Facebooku. „Upřímnou soustrast rodině Ricsiho, sdílíme jejich nesmírnou bolest. Dochází mi slova. Tvá vzpomínka bude žít navždy v našich srdcích,“ napsalo gymnázium ve slovenské obci Šahy, která se nachází poblíž hranic s Maďarskem.

Mély fájdalommal búcsúzunk gimnáziumunk egykori diákjától, HLAVÁCS RICHÁRDtól. Tanári karunkat és diákjainkat sokkolta...

Posted by Gimnázium Ipolyság on Monday, October 3, 2022

Identitu oběti zveřejnil slovenský deník Nový čas. Celkem zahynulo pět lidí, z čehož čtyři přišli o život hned na místě. Jednadvacetiletá dívka svým zraněním podlehla později v nemocnici. Vedle Richarda mezi nimi byl i mladý zamilovaný pár Marek a Broňa. Ministr vnitra Roman Mikulec řekl, že mezi oběťmi jsou mladí lidé, někteří z nich měli podle něj zrovna nastoupit na vysokou školu.

Za volantem seděl opilý generální sekretář Deaflympijského výboru Slovenska, který se věnuje sportovním aktivitám sluchově postižených. Nadýchal 1,6 promile. Policisté také potvrdili, že ve voze jel i řidičův syn, který byl také pod vlivem alkoholu.

Na místo tragické události v pondělí přijela slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, která spolu se svíčkou položila u místa tragédie i kytici. „Je velmi těžké si představit a uvědomit si, že pěti rodinám se jejich blízcí už nikdy nevrátí domů,“ řekla.

Tagy: