Marek nepřežil tragédii v Bratislavě: Univerzita smutní, vedení zveřejnilo vzpomínku

Tragická nehoda v Bratislavě

Tragická nehoda v Bratislavě

Mezi oběťmi nedělní nehody v Bratislavě je i dvacetiletý Marek, student druhého ročníku na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Komenského. K tragické události došlo v neděli na zastávce městské hromadné dopravy v Bratislavě. Řidič pod vlivem alkoholu tam vrazil do lidí čekajících na autobus. Zemřelo celkem pět osob.

„Včera se ve večerních hodinách na zastávce autobusů v Zochově ulici odehrála velká tragédie. Jedním z těch, kteří kvůli opilému řidiči přišli o svůj život, byl i náš student a přítel Marek. Upřímnou soustrast celé rodině do Ždiaru,“ napsal podle slovenského deníku Nový čas jeden ze zaměstnanců fakulty.

„Dnes truchlíme. Je hrozné, kolik bolesti dokáže způsobit arogance a nezodpovědnost. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodinám, blízkým, přátelům a spolužákům obětí včerejší tragické nehody na Zochově ulici, mezi nimiž byli i studentka a student naší univerzity,“ vyjádřila soustrast univerzita na sociální síti.

Kromě dvacetiletého studenta zahynulo celkem pět lidí, čtyři hned na místě, později zraněním podlehla v nemocnici jednadvacetiletá dívka. Tragédie se stala v neděli kolem 22:30 na vytížené autobusové zastávce, ze které spoje MHD pokračují například na největší bratislavské sídliště Petržalka či do studentského městečka v Mlynské dolině.

Zadržený řidič je generálním sekretářem Deaflympijského výboru Slovenska, který se věnuje sportovním aktivitám sluchově postižených. Podle televize Markíza byl ve voze i jeho syn, který je zase kontrolorem ve zmíněné instituci, jež v minulosti vystupovala pod názvem Slovenská federace neslyšících sportovců.

Tagy: