OBRAZEM: Jak Messi s Argentinou konečně ovládl svět. Nejinfarktovější možnou cestou

Fotbal je krásná hra. Jestli na to někdo zapomněl, finále mistrovství světa v Kataru mu to připomnělo nejlepším možným způsobem. V dobrém smyslu bláznivý zápas mezi Argentinou a Francií (4:3 po penaltách) nakonec Lionelu Messimu přinesl poslední zbývající kousek puzzle do jeho bohaté skládačky. Podívejte se v galerii, jak se geniální hráč narozený před 35 lety ve městě Rosario stal poprvé světovým šampionem.

Jestli doposud Messi nebyl pro některé Argentince bohem, po nedělním finále už to neplatí. Definitivně může sedminásobný vítěz Zlatého míče zapomenout na osm let starou bolest, kdy o trofej z mistrovství světa přišel v prodloužení finále proti Německu.

Teď je poprvé šampionem. Už se dokázal vyrovnat Diegu Maradonovi. A při zlatém tažení katarským turnajem byl vidět podobně jako Diego na šampionátu v Mexiku před 36 lety. Možná ještě více.

Dal sedm gólů, k tomu přidal tři asistence. Díky dvěma brankám v šílené přímé bitvě o trofej s Francií se stal prvním hráčem, který se na mistrovství světa trefil v základní skupině, osmifinále, semifinále i finále.

Kdo by to byl řekl, že fotbalový svátek dopadne modrobílou radostí, když Argentinci vstoupili do mundialu ostudnou porážkou se Saúdskou Arábií.

Messi svůj příběh na světových šampionátech ale nemohl dopsat zapamatovatelnějším způsobem. Třešničkou na dortu byl fakt, že se stal nejlepším hráčem turnaje.

Tagy:
Lionel Messi galerie MS ve fotbale fotbal sport francouzská fotbalová reprezentace Mistrovství světa v Kataru 2022 argentinská fotbalová reprezentace Lionel Scaloni