OBRAZEM: Pastrňákova zlatá střela, euforie a šampaňské. Triumf hokejistů nadchl Česko

Oslavy českých hokejistů po zisku titulu mistrů světa (26. 5. 2024).

Český hokejový tým vybojoval po 14 letech zlato na MS

Stříkající šampaňské, radost a nadšení – tak to vypadalo v kabině české reprezentace, nových mistrů světa v ledním hokeji. Prohlédněte si nejlepší snímky z oslav či slavnostního ceremoniálu přímo na ledě.

„Je to sen každého hokejisty. Není nutné mluvit. Na tenhle den budeme vzpomínat do konce našich životů,“ soukal ze sebe krátce po zápase útočník a nový mistr světa Martin Nečas.

ČTĚTE TAKÉ: Nemyslel bych si, že se to může stát, řekl Rulík o zisku zlata, Popsal, kdy byl na tým nejostřejší

Ovládnout šampionát před domácími fanoušky? Pro útočníka Ondřeje Paláta, který nastupoval do zápasů s A na dresu, splněný sen. „Celý tým šlapal. Bylo to týmové vítězství,“ nešetřil chválou na adresu svých spoluhráčů.

„Doba čekání na zlato byla dlouhá. O to je ta výhra sladší, navíc před fanoušky, kteří nás dva týdny hnali dopředu. Je to něco neskutečného,“ shrnul kapitán novopečených šampionů Roman Červenka.

Kanonýr NHL David Pastrňák, který do zápasů šampionátu vplul společně s Pavlem Zachou v utkání s Kanadou, pronesl, že je pyšný nejen na spoluhráče, ale i na příznivce, kteří reprezentaci podporovali při každém zápase.

„Jsem rád, že jsme to zvládli hlavně pro ně. Zlatá medaile nemohla přijít v lepší čas než teď u nás doma,“ popsal útočník s přezdívkou „Pasta“ a dodal, že to, co v posledních vteřinách zápasu vypuklo, bylo neuvěřitelné.

Lidé zaplnili v neděli večer celé Staroměstské náměstí. Tisíce hokejových fanoušků hnaly vpřed národní tým, a když Pastrňák vstřelil ve třetí třetině rozhodující gól, náměstí bylo v euforii, která vygradovala v momentě, kdy David Kämpf dostal puk do prázdné sítě Švýcarů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Během finálové neděle byla hokejová horečka v Česku na vrcholu. Oblíbený obchodní řetězec zavřel

Tagy: