Obrovská rána, klepe se mi hlas. Ze smrti trenéra Všetíčka je Štěpánek zdevastovaný

Po spoustě let se mi klepe hlas. Těmito slovy reagoval na smrt 58letého kondičního trenéra Marka Všetíčka český legendární tenista Radek Štěpánek. Skon muže, s nímž prožil podstatnou část své kariéry, nazval obrovskou tragédií.

„Je to obrovská tragédie, kterou nelze slovy jakkoli dál popsat. Po spoustě let se mi klepe hlas,“ svěřil se Štěpánek v reakci pro deník Blesk. Smrt kondičního trenéra, který měl údajně spáchat sebevraždu, ho velice zasáhla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Padl na kolena a nemohl se nadechnout. Po tréninku zemřel čtrnáctiletý ruský hokejista

„Jsem z toho úplně zdevastovaný,“ dodal sportovec, načež se omluvil a odmlčel. Štěpánek se Všetíčkem spolu prožili dlouhých šestnáct let, v roce 2017 spolupráci ukončili. „Když jsem Ráďu převzal, byl mladý ucho, který si k obědu dalo frankfurtskou polévku s třemi rohlíky a guláš s osmi knedlíky. To jsem koukal. Od té doby se poloamatérská příprava začala měnit v profesionální,“ líčil tehdy Všetíček.

V kariéře pomáhal i dalším českým tenisovým špičkám, například Petře Kvitové nebo Karolíně Plíškové. „Naskočil jsem do rozjetého vlaku. Snažíme se to napasovat. Ona potřebuje hrát a musíme ji držet v jiskře,“ řekl před pěti lety novinářům na French Open.

Uznávaný odborník Všetíček začínal s kondicí v tenise jako jeden z prvních v roce 1988 s Karlem Nováčkem, později osmým hráčem světa. Jeho náhlá smrt je obrovskou ranou nejen pro sportovce. Za Všetíčka truchlí i jeho manželka a 14letý syn.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V 58 letech nečekaně zemřel držitel Stanley Cupu Klíma.

Tagy: