Krutá ironie osudu. Hasiče vyslali k požáru vlastního domu, zemřela při něm jeho žena a děti

Velmi krutě si pohrál osud s chicagským hasičem Walterem Stewartem. V době, kdy byl ve službě, vypukl v jeho domě požár. V plamenech zahynula jeho žena a tři děti, píše CNN.

Stewart, který pracuje jako hasič již tři roky, byl zrovna ve službě, když začal hořet jeho vlastní dům v Montclare v Chicagu. Poté, co z vysílačky uslyšel svou vlastní adresu, ihned se tam vydal. Když přijel na místo, zjistil, že záchranáři už vynesli z hořící budovy jeho manželku, která byla v bezvědomí. Muž se tedy pokoušel přivést k životu, což se mu bohužel nepodařilo.

Kromě šestatřicetileté manželky přišel hasič navíc o tři děti ve věku dvou, sedmi a devíti let. Podle předběžné lékařské pitvy zemřely poté, co se nadýchaly kouře. Přesná příčina požáru, který zničil Stewartův dům, zatím není známa a vyšetřování stále probíhá.

ČTĚTE TAKÉ: Přes sto hasičů zasahovalo u masivního požáru haly se dřevem v Čelákovicích. Jeden byl zraněn

Před jeho dům nyní přicházejí lidé s květinami, aby mu vyjádřili soustrast. „Neznali jsme je osobně, ale žijeme ve stejné ulici. Chci mu říct, že lituji jeho ztráty. Nedokážu si představit, čím si teď prochází. Vím, že to není lehké,“ uvedla jedna ze sousedek pro CNN.

Podle webu Chicago Sun-Times se muž rozhodl darovat orgány všech čtyř členů rodiny. Chce pomoct mnoha lidem, kteří čekají na transplantaci.

Tagy:
požár rodina hasiči Chicago dům tragédie USA Walter Stewart Chicago Sun-Times