Obrovská vlna solidarity: Ve sbírce pro rodinu v Klánovicích se vybralo na osm milionů

Pietní místo v Klánovickém lese

Sbírky na pomoc obětem

Lidé z celé republiky přispívají nejen pozůstalým obětí střelby na filozofické fakultě, ale rovněž i rodině muže a jeho dvouměsíční dcerky, kteří byli zavražděni necelý týden před tragédií na univerzitě. Sbírku inicioval okruh přátel této rodiny. Vybrané prostředky by měly posloužit k úhradě nezbytných terapeutických sezení a běžných potřeb. Přispět můžete i vy. Peníze na pomoc rodinám obětí i zasaženým lidem vybírá rovněž Nadační fond Univerzity Karlovy.

Sbírku již podpořilo přes 10 tisíc dárců a dohromady se vybralo již osm milionů korun. Částka se aktuálně blíží k hranici devíti milionů. Přispět můžete na tomto odkazu. „Jako komunita a přátelé rodiny z Klánovic chceme vyjádřit solidaritu s rodinou, která přišla o otce a malou dcerku,“ stojí v popisku dobročinného projektu.

ČTĚTE TAKÉ: Obětí střelby na fakultě je i Aneta. Kamarád jejího bratra chce rodině pomoct sbírkou

Pomoc zasaženým střelbou v Praze

Organizace In Iustitia spustila krizovou linku pro přeživší, svědky a blízké obětí střelby. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 773 177 636. Do obsluhy tísňové linky na pomoc potřebným jsou zapojeni také krizoví interventi z Českého červeného kříže. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 974 823 158. Obrátit se můžete také na kterékoliv vzniklé linky pomociNa pomoc zasaženým střelbou vzniklo také několik sbírek.

„Tato tragická událost zasáhla celou společnost a ještě dlouho jí bude rezonovat. Myslíme na vás a nikdy nezapomeneme,“ popsali organizátoři hlavní záměr. Vybrané peníze budou použity na terapie, ale i běžné potřeby rodiny.

Přispět můžete rovněž na sbírku zřízenou Nadačním fondem univerzity, která má pomoct rodinám obětí a pedagogům a studentům, jež byli zasaženi tragickou událostí. Na dobročinném projektu se již podílelo přes 37 tisíc lidí a vybralo se téměř 45 milionů korun.

Smutná událost spustila vlnu solidarity a empatie. Milionem korun přispěla také nadace fotbalové Slavie, dalších pět milionů korun přislíbil Magistrát hlavního města Prahy.

Spojení mezi střelbou na fakultě a dvojnásobnou vraždou v Klánovickém lese potvrdili v pátek policisté. Provedená balistická analýza odhalila shodu mezi důkazy z vraždy v Klánovicích a nalezenou zbraní v domě na Kladensku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kapr na služebně i vykašlaný bramborový salát na výjezdu. Záchranáři popsali sváteční práci

Tagy:
oběti solidarita dobročinnost nadační fond Klánovice finanční prostředky Univerzita Karlova pozůstalí veřejná sbírka Praha Filozofická fakulta Univerzity Karlovy