Velká voda vytrhla sedmiměsíční dvojčata otci z náruče. Lidé už rodině poslali milion

Víkendové záplavy ve státu Tennessee mají na svědomí nejméně 22 lidských životů. Mezi nimi jsou i dvě sedmiměsíční dvojčata, Ryan a Riliegh. Ta doslova smetla velká voda v Humphreys.

Tragickou událost potvrdila stanici WZTV babička dvou dětí. Voda prý vzala děti otci přímo z rukou. Na crowdfundingové platformě GoFundMe se objevil profil, na který dobrovolníci posílají peníze, aby pomohli rodičům zesnulých chlapců. Za pouhý den se vybralo téměř 50 tisíc dolarů (přes jeden milion korun).

Při bleskových záplavách způsobených prudkými dešti zemřelo v Tennessee nejméně 22 lidí, další desítky se pohřešují. S odvoláním na místní úřady o tom informovala americká média. Na místě pokračují záchranné práce.

Centrální oblast státu na jihu USA v noci z pátku na sobotu zasáhly silné deště, které místní meteorologické služby označily za „historické“. Podle stanice ABC Tennessee zasáhly oblast rekordní srážky.

Voda zaplavila ulice, odnášela automobily a těžce poškodila mnoho budov. Na některých místech déšť přerušil dodávky elektřiny a provoz mobilní sítě. Kromě Humphreys záplavy postihly zejména okresy Dickson, Hickman, Houston a město Waverly západně od Nashvillu.

Obyvatelé Tennessee měli jen málo času se na záplavy připravit. „Někteří z nich to přirovnali k přílivové vlně,“ uvedl starosta města Waverly Buddy Frazier.

„Přišli jsme o hodně silnic –⁠ jak menších silniček, tak větších dopravních tepen. Za 28 let mého působení zde je to nejhorší, co jsem kdy viděl,“ uvedl zástupce šerifa v okresu Humphreys Rob Edwards. Listu The New York Times potvrdil, že pokračují záchranné práce. Obává se také, že bilance obětí se bude ještě zvyšovat.

Tagy: