Zuřivý řev a hrozba sebevraždou. Došly mi nikotinové sáčky, vysvětlil řádění mladík z Brna

Strážníci z Brna řešili případ 19letého mladíka, který v domě křičel kvůli tomu, že mu došly nikotinové sáčky.

Drama v Brně kvůli nikotinu

Hluk a křik vylekaly obyvatele jednoho z domů v Brně. Koncem minulého týdne tam totiž řádil jejich mladý soused, a to tak, že na něj neváhali zavolat městskou policii. Když strážníci dorazili, od hlučného mladíka se dozvěděli, že mu prý došly nikotinové sáčky a chce skoncovat se životem.

Řádění souseda donutilo obyvatele domu přivolat pomoc. Hlídce otevřel dveře bytu, z něhož vycházel výrazný hluk, teprve 19letý mladík. Následně se jim svěřil s důvodem svého vyvádění.

K TÉMATU: Brutální napadení školáka na Děčínsku míří k soudu. Žalobce chce trest pro dva mladistvé

„Strážníkům sdělil, že má mnoho soukromých, ale i studijních problémů. Křičel prý proto, že mu došly nikotinové sáčky, na kterých je závislý,“ vysvětlila mluvčí brněnské městské policie Jana Pokorná.

Hlídce navíc řekl, že se léčí na psychiatrii, měl by brát léky a chce si vzít život. „Z toho důvodu byla na místo okamžitě přivolána záchranná služba. Strážníci s mladíkem až do příjezdu lékařů citlivě komunikovali a snažili se ho uklidnit,“ dodala mluvčí.

Nikotinové sáčky jsou jedním z návykových produktů, které jsou aktuálně v hledáčku inspekce. Jejich pořízení je totiž příliš snadné a mohou si je často pořídit i nezletilí, i když je jejich prodej do 18 let zakázaný.

„V případě elektronického nákupu inspekce zjistila, že 77 procent prodejců nemělo nainstalováno žádný systém ověřování věku, a pokud ano, byl nedostatečný,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Pavel Kopřiva, mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Při opakovaném porušování pravidel hrozí obchodníkům až statisícové pokuty. I tak se ale jejich poměr nijak výrazně nemění.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Páťák vyhrožoval učitelce smrtí, překvapil znalostí jejího domu. Pak hasičům ničil zbrojnici

Tagy: