Indiana Jones se vrací. Oceněný Harrison Ford neskrýval dojetí, termín má i premiéra v Česku

Na festivalu v Cannes měl celosvětovou premiéru film Indiana Jones a nástroj osudu. Americký herec Harrison Ford se v roli dobrodruha ukáže už popáté a zřejmě naposled. Možná i proto umělec získal Zlatou palmu festivalu za celoživotní dílo. Kdy kultovní snímek dorazí do českých multikin?

Pátý a prý už definitivně poslední díl série o dobrodružném archeologovi „Indiana Jones a nástroj osudu“ měl premiéru ve čtvrtek na filmovém festivalu v Cannes. Představitel hlavní role Harrison Ford dostal před projekcí Zlatou palmu festivalu za celoživotní dílo a byl opravdu viditelně dojatý.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel oblíbený televizní herec. Zářil také v seriálech Koruna nebo Pán času

„Moc vám děkuji, děkuji, děkuji. Velmi mě to dojalo. Říká se, že když zemřete, vidíte, jak se vám před očima mihne celý život, a já jsem právě viděl velkou část svého života,“ sdělil americký herec. A vzpomněl i na své blízké. „Můj život by nebyl možný bez mé milované ženy,“ dodal.

Archeolog Indiana Jones provází Forda životem už dvakrát déle než jeho současná manželka. Film Dobyvatelé ztracené archy měl premiéru před dvaačtyřiceti lety. Dnes je Fordovi 80 let. Fanoušci si nedovedou představit, že by Jonese hrál někdo jiný. „Je to prostě jeho role a nazdar, tím to končí,“ má jasno jedna z dotázaných. „Je to srdcovka. Jiný Indiana už není,“ dodal další. Do českých kin nový díl dorazí koncem června.

Tagy: