Spolužáci se mu smáli, ale armáda ho ocenila. Třináctiletý Jirka bude dál šít roušky

Třináctiletého Jirku za šití roušek ocenila už i armáda. Od Posádkového velitelství Praha dostal například maskáče nebo tzv. psí známky se svým jménem. Jeho nezištná pomoc a týmová hra jsou hodnoty, které ctíme, vzkazují mu vojáci.

Třináctiletého Jirku, který šije roušky, aby pomáhal, odměnila i armáda. Pocty se mu dostalo od Posádkového velitelství Praha. „Mne i vojáky oslovila Jirkova potřeba pomáhat,“ sdělil vrchní praporčík Armády ČR Peter Smik.

Sama armáda na jaře šitím roušek také pomáhala. „Nezištná pomoc a týmová hra jsou hodnoty, které my, vojáci, ctíme. Jirka si zaslouží naši velkou podporu,“ doplnil Smik.

Od armády Jirka dostal vojenské maskáče i tzv. psí známky se svým jménem a z dárků má velkou radost. Stále ale myslí na ostatní. „Teď je potřeba, aby se každý z nás nějak zapojil a pomohl. Ať spolužákům, seniorům nebo nemocným. Prostě všem, kteří to potřebují,“ sdělil Jirka.

Každý by se měl podle něj chopit toho, co ho naplňuje. „Mě zrovna baví šití roušek. Chtěl bych jednou vystudovat nějakou uměleckou školu, ale mám rád i počítače. To mladší brácha by chtěl být vojákem,“ dodal Jirka.

Dojemného příběhu si všimli známé osobnosti ze seriálu Sestřičky, Jirka měl tak možnost se podívat do zákulisí natáčení. Post na sociální síti zaznamenala herečka seriálu Sandra Nováková a pomohla mu tak splnit velký sen.

„Můj syn už několik týdnů šije roušky. Chtěl je rozdávat ve škole, ale dozvěděl se, že je divnej. Je teď nešťastnej,“ napsala Jirkova maminka Anna Žáková příspěvek na sociální síť a odstartovala tak vlnu obdivných reakcí.

Tagy: