Odešla dětská televizní hvězda. Austin zemřel v zařízení pro bezdomovce, měl se předávkovat

Tragická zpráva zasáhla v pondělí americkou filmovou a seriálovou branži. Ve 27 letech zemřela dřívější dětská hvězda Austin Majors. Mladík, který se proslavil například v seriálech NYPD Blue nebo Jak jsem poznal vaši matku, žil v zařízení pro bezdomovce, kde také zesnul. Podle amerických médií se zřejmě předávkoval fentanylem. Rodina je zdrcená, na Austina vzpomíná jako na milujícího a laskavého člověka.

Smrt Majorse potvrdil soudní lékař v Los Angeles. Dříve dětská seriálová hvězda v poslední době žila v zařízení pro bezdomovce v centru „města andělů“. Minulý týden se dokonce objevil v deníku Los Angeles Daily News, když si zařízení přišla prohlédnout starostka města Karen Bassová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sportovní svět truchlí. Naděje španělské cyklistiky Domínguezová nepřežila střet s kamionem

Zprávu o smrti Majorse potvrdila rodina herce, dojemný vzkaz sdílela také jeho sestra Karen Bassová. „Můj starší bratr Austin je pryč. Včera v noci zemřel. Je to pro mě stále tak neskutečné. Bylo mu pouhých 27 let a měl před sebou ještě celý život,“ cituje zdrcenou ženu web Variety.

Odejít do hereckého nebe měl Majors podle informací TMZ v noci ze soboty na neděli. „Možná požil smrtelné množství fentanylu,“ uvádí reportéři webu. Pitvu koroner provedl v pondělí 13. února, konečné výsledky mají být ale známy až za několik měsíců.

Letos získal ocenění

„Austin byl milující, umělecký, skvělý a laskavý člověk. Měl ze své herecké kariéry velkou radost a byl na ni hrdý. Byl aktivním orlím skautem. Po střední škole vystudoval filmovou školu USC, kde se věnoval režii a hudební produkci,“ vzpomínala v prohlášení pro TMZ rodina zesnulého.

Majors se narodil v roce 1995 a na velkém plátně se poprvé objevil v roce 1999, kdy si jako malý zahrál v seriálu NYPD Blue roli Thea Sipowicze, syna detektiva Andyho Sipowicze, kterého ztvárnil Dennis Franz. V seriálu jej diváci mohli sledovat dlouhých sedm řad. Majors se mimo jiné objevil také v seriálech Jak jsem poznal vaši matku nebo Zoufalé manželky.

V roce 2022 získal za svou práci v seriálu NYPD Blue cenu Young Artists Award za nejlepší výkon v televizním seriálu. Herec byl také nominován na cenu za nejlepší výkon v dabingové roli za seriál Planeta pokladů.

Tagy: