Chvíle hrůzy Dominiky za volantem. Její auto náhle vzplálo, uvnitř seděl roční syn

Nečekané chvíle hrůzy prožila maminka, která vezla v autě svého ročního syna. Při jízdě totiž náhle vyšlehly zpod kapoty vozu plameny. Požár způsobil odhozený nedopalek cigarety.

Dominika Stritzková jela po pražské Průmyslové ulici. V autě vezla svého ročního syna. Najednou ale ucítila, že je něco v nepořádku. „Cítila jsem, že se pálí guma. Ale myslela jsem, že to je zvenku. Po chvíli mi ale začaly šlehat zpod kapoty plameny a olizovat okénko,“ popsala děsivý zážitek pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Těšili se na oslavy, zemřeli při děsivé nehodě. Soňu a Petera smetlo řítící se BMW

Šok vystřídala duchapřítomná reakce. Dominika hned zastavila a vyběhla z vozidla ven. „Jediná moje myšlenka byla vyndat dítě ze sedačky a utéct pryč. Všechny další věci jsem tam nechala, utíkala jsem pryč a na chodníku křičela: ‚Pomoc, hoří mi auto‘,“ popsala svůj zážitek.

Prosbu o pomoc vyslyšel další šofér, který ze svého vozu vytáhl hasicí přístroj a požár pod kapotou uhasil ještě předtím, než pohltil celé auto. Přivolaní hasiči pak už jen zkontrolovali, že už nic nehoří.

Za požár mohl nedopalek

„Na místě byl i hasičský vyšetřovatel. Zjistil, že řidič vozidla, které jelo před ní, vyhodil nedopalek, který zaletěl pod kapotu a čelní sklo,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Přitom vyhazování čehokoli za jízdy z auta je zakázáno. „Nejenom řidičům, ale i jejich spolujezdcům. V Česku za to hrozí pokuta do dvou tisíc korun. V zahraničí je sankce ještě přísnější. V Rakousku za tento prohřešek lidé zaplatí až 30 tisíc korun,“ doplnil dopravní expert Roman Budský.

I když velká část Dominičina vozu zůstala plameny nezasažená, stejně šlo auto na odpis. Škoda po požáru byla příliš vysoká. Přitom hasiči každý rok řeší několik podobných případů, jako se stal Dominice Stritzkové. Ještě častěji pak vyjíždějí k požárům porostů podél silnice způsobeným právě odhozeným nedopalkem.

Tagy: