Podnikatel, který zmizel v Sapě, je stále nezvěstný. Případ převzala pražská mordparta

Policisté řeší záhadné zmizení podnikatele z Černé Hory na Blansku. Kamery muže naposledy zachytily v pražské tržnici Sapa. Od té doby ho ale nikdo neviděl. Případ si převzala dokonce pražská mordparta.

Šestapadesátiletý muž je od pondělního večera nezvěstný. Nevrátil se z pracovní schůzky v hlavním městě a nedal o sobě ani vědět. „Nejprve jsem volala synovi, zda se mu Jan neozval, ale když ani on o něm nevěděl, hned jsme to hlásili na policii,“ uvedla manželka zmizelého podnikatele.

„Pokud měl nějaká tajemství, nevěděli jsme o nich. V poslední době měl dobrou náladu. Nic nenasvědčovalo tomu, že by chtěl někam zmizet,“ řekl syn muže.

Hlavní část podnikání pohřešovaného muže se podle informací CNN Prima NEWS točí kolem čerpacích stanic v Brně a Ústí nad Labem. Právě budoucnost té ústecké měl v den zmizení podnikatel v Sapě řešit. Své auto zaparkoval přibližně 400 metrů od vjezdu do tržnice. „Na schůzku ale nedorazil,“ informovali policisté.

Kamera muže naposledy zachytila, jak šel po rampě směrem k největšímu obchodnímu centru v tržnici. Luxusní vůz, kterým podnikatel přijel, nalezli až policisté. Byl nezamčený a zůstaly v něm peníze a veškeré doklady.

Celý případ si převzali vzhledem k místní příslušnosti pražští kriminalisté a prošetřují ho jako zbavení osobní svobody. To znamená, že hlavní verze, se kterou policisté pracují, je, že podnikatele někdo unesl. Jeho nalezení ale nejspíš bude velmi složité. O tržnici Sapa se říká, že je tzv. stát ve státě, ve kterém platí vlastní pravidla. „Řekli mi, že vietnamská komunita je velmi uzavřená a že se s nimi špatně domlouvá. Bude to prý těžké vyšetřit,“ doplnila.

To potvrdili i samotní policisté. „Mají tam spoustu skladů a mrazáků a tam, kde je možné ukrýt zboží, je možné ukrýt i lidské tělo,“ informovali.

Tagy: