Ohlasy na dokument Karel: Kocáb ocenil Ivanu Gottovou, Gregorové ukápla slza

Premiéra dokumentu Karel

Velká koncentrace návštěvníků a hvězdná společnost na pondělní premiéře dokumentu Karel dokazovala, jak moc byl Karel Gott oblíbený. A i když šlo o film se smutným koncem, hvězdným hostům se moc líbil. Premiéru pak zakončil dojemný proslov Ivany Gottové.

„Mně se vždycky líbilo takové to jeho krásný udivení, který bylo tak galantní a elegantní. Vždycky vybruslil z každé situace,“ vzpomínala prezidentka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová.

„Vzpomněla jsem si, že jako mladou dívku mě pozval na koncert Placida Dominga, což jsem nedokázala odmítnout. Po koncertě jsme vyšli ven a jemu se strašně chtělo na toaletu, už byl úplně zoufalý a říkal: ‚Tak já se snad tady... No, ale to oni potom napíšou, že po koncertě Dominga jsme zastihli Karla Gotta, jak čůrá u plotu.‘ Na jeho humor se prostě nedá zapomenout,“ vyprávěla moderátorka Klára Doležalová.

Zpěvák a hitmaker Michal David zase zjistil, že měl s mistrem něco společného. „Nevěděl jsem, že taky nedokončil konzervatoř. Mě rovněž vyhodili za absenci a i ty čtyřky jsme měli společný,“ prozradil.

Herečka Zlata Adamovská dokument Karel označila za nádherný. Jiným ukápla i slzička. „Držela jsem se, ale v některých momentech trochu ukápla,“ přiznala herečka Hana Gregorová. Některé ale většina z filmu nepřekvapila. „Spoustu věcí jsem zažil osobně, byl jsem s ním ke konci, který byl dojemný. Vím ale, že i ten bral s humorem,“ sdělil zpěvák Petr Kolář.

Největší pozornost budila na slavnostní premiéře vdova po Karlu Gottovi Ivana, která se společenskému životu po smrti svého muže vyhýbala. Do Slovanského domu v Praze dorazila ještě před plánovaným začátkem v doprovodu režisérky Olgy Malířové Špátové a na svoji chvíli čekala skrytá veřejnosti.

Její velké entrée přišlo až ve chvíli, kdy byla většina VIP hostů uvnitř. V elegantních dlouhých černých šatech, které splňovaly předepsaný dress code black tie creative, kráčela po červeném koberci v doprovodu půvabných dcer Charlotte a Nelly a cítit z ní byla pokora a láska. S novináři nemluvila, ale redakci CNN Prima NEWS se alespoň svěřila, že na premiéru přichází s radostí.

Gottová ve filmu původně účinkovat nechtěla, ale režisérka ji přemluvila. A bylo to dobře. Ivana totiž udělala na mnohé velký dojem. „Musím říct, že mě překvapila a hodně dojímala postava Gottovy ženy. Jak se s pokorou o něj starala, nečekal jsem, že z toho vyjde tak pozitivně,“ řekl hudebník Michael Kocáb.

Dcery Karla a Ivany Gottových po premiéře před zraky novinářů nevyšly, jejich maminka jim ovšem coby členka delegace, která film bez přítomnosti médií uváděla, veřejně poděkovala.

Přítomným mimo jiné slíbila, že si s nimi hromadně přiťukne na život na afterparty, na kterou žádná média neměla přístup. „Karel by si určitě nepřál, abyste smutnili, chtěl by, aby to byla oslava života a hlavně, aby to nebyla nuda, jak rád říkal,“ zakončila slavnostní premiéru dokumentu Ivana Gottová.

Tagy: