Okamžik hrůzy. Češi slavili gól, Ukrajinec ztratil vědomí. Součkovo nechtěné K.O.

Na pondělní zápas proti Česku nebude ukrajinský fotbalový reprezentant Oleksij Huculjak rád vzpomínat. V 18. minutě zápasu Ligy národů v polské Vratislavi se křídelník Žitomiru vážně zranil, když se srazil hlavou s českým kapitánem Tomášem Součkem a jedním ze spoluhráčů. Těsně před tím, než český tým dal první gól zápasu.

Český záložník Lukáš Červ dal první gól v reprezentaci a začal bouřlivě slavit, za ním se ale odehrávalo nepříjemné drama. Oleksij Huculjak zůstal po ošklivém střetu bezvládně ležet na zemi, podle ukrajinských médií dokonce na chvíli ztratil vědomí.

„Jeho stav je vážný. Nejhorší je, že se střet stal i se spoluhráčem. Bylo to nezaviněné,“ cituje web  sport.cz trenéra Ukrajiny Serhije Rebrova. Ke zraněnému hráči rychle přiběhli lékaři, nakonec ho po pár minutách odnesli na nosítkách, musel být odvezen do nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Zápasník MMA Patrik Kincl měl vážnou nehodu cestou z turnaje. Automobil skončil na střeše

Český kapitán Tomáš Souček měl ze srážky špatný pocit hlavně kvůli následkům. „Šel jsem hned za ním, jestli je v pohodě. Omluvil jsem se mu. Faul to nebyl, ale řešil jsem, jak je na tom. Prý jel do nemocnice na vyšetření, jestli nemá otřes mozku nebo něco dalšího. Mám na něj číslo, tak se s ním spojím,“ ujišťoval záložník West Hamu.

Podle zpráv z Ukrajiny nakonec zranění Huculjaka nebude tak vážné. Inkasoval tvrdý náraz do čelisti, ta ale není zlomená. Rána prý byla podobná boxerskému K.O., ukrajinský křídelník ovšem vyvázal s lehkým otřesem mozku a za 14 dní by se mohl vrátit k tréninku.

Duel ve Vratislavi skončil 1:1, když ve druhém poločase soupeř srovnal z penalty, která se českým fotbalistům moc nepozdávala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Česko má prvního fotbalistu v africké lize. Hráče Karviné překvapily předzápasové rituály

Tagy:
nemocnice Ukrajina fotbalista Tomáš Souček Karviná fotbal Česko sport otřes mozku Liga národů UEFA Kevin Olusola sportovní disciplína Lukáš Červ Oleksij Huculjak