Okrádání zákazníků v pražských taxících: Řidič si za necelých šest kilometrů řekl o 7100 Kč

Taxík je rizikem zejména pro řidiče

Taxikář si za pět kilometrů naúčtoval 7 tisíc

Rozmach poskytovatelů individuální dopravy po městech, které si zákazníci objednávají přes internetové aplikace, by mohl vést k dojmu, že se v taxících tradičních už nekrade. Pražští městští policisté uvádějí, že ty nejhorší případy ještě nevymizely.

Strážníci bdí a poskytovatele přepravních služeb stále průběžně kontrolují. Na sólokapra, který v síti taxitýmu uvízl minulý týden, budou vzpomínat asi ještě dlouho.

Rekordní sazba

Podle Facebooku pražských městských policistů nedělní kontrola odhalila taxikáře, který si za trasu dlouhou přibližně 5,5 kilometru naúčtoval 7 100 korun, přičemž částka za takový úsek by podle ceníku neměla přesáhnout 300 korun.

Klienti chtěli odvézt z Rytířské ulice do ulice U Průhonu na Praze 7. Když dojeli na místo, taxikář si řekl o dva tisíce korun, ale pak se mu částka nezdála dostatečná a požadoval další peníze. Zákazníci, aby je z auta vůbec pustil, mu nakonec zaplatili 7 100 korun. Brzy ho ale zastavili strážníci. Když po něm požadovali, aby na kapotu vyskládal všechny peníze, které obdržel za poslední přepravu, začala „hra na přihazovanou“. Taxikář nepoužil povinný taxametr, částky klientům ukazoval na mobilním telefonu.

Přibližně za 5,5 kilometru jízdy si taxikář řekl o 7 100 korun Kontroly na přepravní služby probíhají stále, a to nejen ze strany strážníků z Taxi týmu, ale také při součinnostních akcích se zaměstnanci pražského magistrátu. Nedělní kontrola odhalila taxikáře, který si za trasu dlouhou přibližně 5,5 kilometru naúčtoval 7 100 korun, přičemž by částka neměla přesáhnout 300 korun. Zákazníci chtěli odvézt z Rytířské ulice v centru města do ulice U Průhonu na Praze 7. Když dojeli na místo, taxikář si řekl o 2 tisíce korun, ale pak se mu částka nezdála dostatečná a požadoval další peníze. Zákazníci, aby je z auta vůbec pustil, mu nakonec zaplatili 7 100 korun. Poté ho už zastavili strážníci z Taxi týmu. Když po něm požadovali, aby na kapotu vyskládal všechny peníze, které obdržel za poslední přepravu, začala „hra na přihazovanou“. Taxikář nepoužil povinný taxametr, částky klientům ukazoval na mobilním telefonu. Událost si k dořešení převzal správní orgán. Dopravci byla uložena kauce ve výši 100 tisíc korun, kterou ale na místě nezaplatil, proto bylo jeho vozidlo odstaveno a byly mu zadrženy doklady k vozidlu a k přepravě. Ve správním řízení hrozí řidiči pokuta ve výši několika desítek tisíc korun a odnětí licence až na 3 roky. Strážníci na místě mohli provinění řidiče řešit uložením pokuty do výše 10 tisíc korun, ale vzhledem k výši předražení a způsobu provedení by byla spíše výsměchem. Sledovat nás můžete i na našem instagramovém profilu https://www.instagram.com/mp_praha/

Posted by Městská policie hl. m. Prahy on Saturday, October 15, 2022

Událost si k dořešení převzal správní orgán. Dopravci byla uložena kauce ve výši 100 tisíc korun, kterou ale na místě nezaplatil, proto bylo jeho vozidlo odstaveno a byly mu zadrženy doklady k vozidlu a k přepravě. Ve správním řízení hrozí řidiči pokuta ve výši několika desítek tisíc korun a odnětí licence až na tři roky. Strážníci na místě mohli provinění řidiče řešit uložením pokuty do výše 10 tisíc korun, ale vzhledem k výši předražení a způsobu provedení by byla spíše výsměchem.

Tagy: