Posun u nehody u Vyškova, při níž zemřely dvě malé děti. Řidič putoval do vazby, hrozí mu 10 let

Při dopravní nehodě u Vyškova zemřely dvě děti, dva dospělí se zranili.

Soud ve Vyškově rozhodl

Okresní soud ve Vyškově po páteční tragické nehodě na silnici mezi Rousínovem a Vyškovem poslal v pondělí do vazby řidiče havarovaného vozu. Řekl to mluvčí policie Petr Vala. Při nehodě zemřely dvě děti, nebyly v autosedačkách. Řidiči, který měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, hrozí až deset let vězení. Je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a z usmrcení z nedbalosti.

Nehoda se stala asi 200 metrů před Vyškovem krátce po půl osmé večer. „Podle prvotních informací měl řidič automobilu Mazda jet od Rousínova ve směru na Vyškov, kdy měl předjíždět jiné vozidlo. Po dokončení manévru ale z dosud nezjištěných příčin dostal smyk, vyjel mimo komunikaci a skončil v poli. Ve voze cestovaly čtyři osoby, z toho dvě malé děti. Obě děti na místě bohužel zemřely. V době nehody děti neseděly v dětských autosedačkách,“ uvedl o víkendu Vala.

ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda na Brněnsku: Řidička autobusu nabourala do spadlého stromu. Museli ji vyprostit

Dva dospělí muži, kteří v autě s dětmi cestovali, nehodu přežili, záchranáři je odvezli do nemocnice. „Jedno z dětí zemřelo ještě před příjezdem záchranářů, druhé dítě jsme resuscitovali, bohužel se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Dva muže, kteří s dětmi v autě cestovali, jsme po ošetření převezli do vyškovské nemocnice k vyloučení vážnějších zranění,“ uvedla tehdy mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, zkouška na drogy byla negativní. Policisté mu nařídili krevní testy. Muž je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a z usmrcení z nedbalosti, hrozí mu až desetileté vězení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Průlom v případu vraždy v Jevíčku. Policisté zadrželi hlavního podezřelého z usmrcení ženy

Tagy: