Posun v kauze prasečích hlav u stadionu v Olomouci. Policie zadržela podezřelého cizince

Útok na stadion fotbalového klubu SK Sigma

Prasečí hlavy před stadionem Sigmy Olomouc

Olomoučtí policisté pokračují ve vyšetřování útoku na stadion fotbalového klubu SK Sigma. O víkendu někdo pocákal hlavní vchod na stadion červenou barvou a vystavil tam prasečí hlavy. Za útokem by měli stát radikální fanoušci. Jednoho z podezřelých již policie zadržela.

Jako v hororu si musel připadat každý, kdo procházel v sobotu brzy ráno kolem hlavního vchodu na Andrův stadion. Všude spousty krve, uřezané prasečí hlavy a hanlivé plakáty. „Byl jsem u toho, když tu ještě byla hlídka. Celé mi to přišlo dost nechutné, nevkusné jako výraz odporu,“ popsal svědek události pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Gang mladíků podle místních terorizuje Vysoké Mýto. Při posledním útoku došlo k lámání žeber

Spekuluje se o tom, že za vším stojí skupina radikálních fanoušků, kterým se nelíbí neuspokojivé výsledky klubu v poslední době. „Fanoušci mají na protesty právo, ale tady už to překročilo z mého pohledu nějakou rozumnou mez,“ okomentoval situaci pro CNN Prima NEWS předseda představenstva SK Sigma Olomouc Petr Konečný.

Klub se podle něj stal obětí nepravdivé, štvavé kampaně. Její autoři tvrdí, že vedení fotbalovou Sigmu rozprodává a tím jí škodí. To prý ale není pravda. „Můžu prohlásit a také prokázat, že klub od roku 2018, kdy prodal Andrův stadion městu, nic neprodal, nekoupil, nemá žádné úvěry a nemá žádné majetkové transakce. Bohužel lži se šíří rychleji,“ doplnil Konečný.

Pokoušeli jsme se kontaktovat i fanklub Sigmy. Do uzávěrky zpráv ale nepřišla žádná odpověď. Drobné stopy po víkendových událostech mohli lidé na hlavním vchodu do Androva stadionu objevit i v pondělí. Policie pro CNN Prima NEWS potvrdila, že jednoho z pachatelů již zadržela.

„V souvislosti s případem jsme krátce po činu zadrželi 19letého cizince. V tuto chvíli jsme věc kvalifikovali jako poškození cizí věci, nicméně není vyloučeno, že v průběhu prověřování dojde k rozšíření právní kvalifikace,“ potvrdila policejní mluvčí Olomouckého kraje Ivana Skoupilová. Ve hře by mohlo být například vydírání s daleko vyšší trestní sazbou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pokračování korupční kauzy. Náměstek primátora Liberce rezignoval na své funkce

Tagy: