Olympijské kolekci dominují národní barvy. Podívejte se, v čem budou sportovci oblečeni

Olympijské kolekci dominují národní barvy.

Olympijská kolekce

Do letní olympiády v Paříži zbývá sedm měsíců a už se ví, v jakém oblečení budou čeští sportovci pod pěti kruhy reprezentovat. Kolekci dominují národní barvy a vlajka. V čem ale naši sportovci půjdou při slavnostním zahájení, to je ještě velké tajemství.

Nová olympijská kolekce čerpá z historie. Dominuje jí česká vlajka na hrudi, stejně jako to bylo v roce 1924 na hrách v Paříži u sportovců tehdejšího Československa v čele s Bedřichem Šupčíkem, zlatým ve šplhu na laně. „Pro mě je největší symbol České republiky vlajka. Vždycky jsem to tak bral,“ komentoval to olympijský šampion ve vodním slalomu Jiří Prskavec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Siniaková už si našla náhradu za Krejčíkovou. Bude hrát s letošní deblovou jedničkou

Český olympijský výbor zatím odtajnil volnočasovou kolekci, která bude dostupná i v obchodech pro fanoušky. „Nezkoušela jsem si úplně všechno, ale je to hodně pohodlné a myslím, že vyhrává modrá mikina,“ líčí mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková.

Fanoušci se zatím rozdělili na dva tábory. „Vypadá to pěkně,“ řekla jedna z dotazovaných v anketě CNN Prima NEWS. „Pokud bych si to měl koupit, tak bych to asi neudělal,“ řekl další dotazovaný. „Chápu, že téma bylo retro, ale nadšený z toho nejsem,“ sdělil další.

Módní návrhář Jan Černý už pilně pracuje na kolekci, ve které Češi půjdou na slavnostní zahájení. „Máme deset sekund v nejsledovanějším přímém přenosu na světě, abychom zaujali úplně všechny. Nástupová kolekce do Paříže bude brutálně speciální,“ uvedl. Její odhalení se ale plánuje až na chvíli krátce před začátkem olympijských her.

Tagy:
Olympijské hry Paříž Český olympijský výbor Česko Jiří Prskavec Marie Horáčková Letní olympijské hry v Paříži 2024 Jan Černý