Omyl policistů: Martina si spletli se zlodějem a rozstříleli mu auto. Omluvy se nedočkal

Policisté si muže spletli se zlodějem a rozstříleli mu auto.

Omyl policistů: Martina si spletli se zlodějem a rozstříleli mu auto

Záměna za zloděje vedla k tomu, že policisté Martinu Němcovi prostříleli vůz, ve kterém seděl. On poté skončil v péči psychologa. I když od té doby uplynuly už více než dva roky, dodnes se mu nikdo neomluvil, ani mu neuhradil vzniklou škodu.

„Vepředu bylo prostřelené kolo, dával se nový ráfek, nová pneumatika. To samé bylo i na zadním kole a prostřelená byla i karosérie,“ popsal redakci Krimi zpráv na CNN Prima NEWS Martin Němec škody, které mu vznikly při nepodařeném policejním zákroku.

ČTĚTE TAKÉ: Krutý útok na Mallorce. Němečtí turisté zmlátili 71letého taxikáře, údajně šlo o policisty

Ten se odehrál na začátku října roku 2021 v pražské Libni, když si šel vyzvednout svůj vůz do servisu. „Sedl jsem do auta, připoutal se a viděl jsem ve zpětném zrcátku, jak se proti mně rozbíhají muži v civilu s kšiltovkou na hlavě. Jeden z nich se ocitl přímo před autem a mířil mi na hlavu přes čelní okno,“ popsal děsivý zážitek Němec.

Zpočátku se majitel auta domníval, že jde o přepadení a chtějí mu ukrást jeho milovaný vůz. Proto se rozjel a v tu chvíli padlo hned několik výstřelů. Chvíli poté se ukázalo, že šlo o omyl – kriminalisté si ho spletli se zlodějem aut.

Policisté byli potrestáni jen částečně

Od nešťastného zákroku uplynuly bezmála tři roky. Případ řešil jak odbor vnitřní kontroly, tak generální inspekce. Trestného činu se podle vyšetřovatelů nikdo ze zasahujících policistů nedopustil. Byli ale kázeňsky potrestáni.

„Vadí mi, že mi nikdo neproplatil škodu, že se mi dodnes nikdo neomluvil, ani že není nikdo stíhaný. Musel jsem si půjčit náhradní auto, také jsem platil ještě spoluúčast pojišťovně a další náklady padly na právního zástupce,“ dodal Němec.

Policie omlouvá zákrok vypjatostí momentu. „Celá situace na místě byla komplikovaná a nepřehledná. Policisté měli jen několik málo vteřin na rozhodnutí. Nás celá tato situace velmi mrzí a pražská policie tuto věc rozhodně nebere jako uzavřenou,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS pražský policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté slibují, že se s Martinem Němcem spojí a nešťastný incident dořeší.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Podvodný hyenismus. Falešná call centra vylákala z lidí miliony na onkologicky nemocné děti

Tagy: