Matka podřízla 10letou dceru, tvrdí australská policie. Byla posedlá ďáblem, vysvětlila žena

Australská policie

Australská matka vražedkyně

Policie v Austrálii zadržela šestačtyřicetiletou ženu, která měla podříznout krk své dceři. Tělo desetileté dívky našel doma její otec, který se ji marně snažil přivést k životu. Matka se po zatčení k vraždě přiznala a podala šokující vysvětlení.

Yun Wang, otec desetileté Sofie, přišel večer domů a naskytl se mu zdrcující pohled na tělo jeho dcery. Na sobě měla několik zranění, včetně velké řezné rány na krku. „Ta scéna byla neuvěřitelně krutá. Za 15 let, co pracuji jako detektiv, je to jedna z nejhorších, které jsem viděl,“ popsal místo činu detektiv Kent Ellis podle webu The Guardian.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladíci zdemolovali pelhřimovský babybox. Zřejmě šlo o opilecké řádění, natočila je kamera

Otec okamžitě zavolal záchrannou službu a policii. Mezitím se Sofii snažil oživit, ale marně. „O její záchranu se pokusili i záchranáři, museli ale konstatovat smrt,“ řekl Ellis. Policisté okamžitě zahájili vyšetřování. Začali sbírat důkazy a prohledávali okolí vraždy. „Výsledkem bylo zatčení její matky,“ vylíčil běh událostí detektiv.

Šestačtyřicetiletou Yingying Xu se podařilo dopadnout čtyři hodiny po Sofiině smrti. Podle svědků seděla dlouhé hodiny v autě několik kilometrů od domu a vypadala rozrušeně. „Vyšetřování stále pokračuje a my uděláme vše proto, abychom pro tuhle desetiletou dívku dosáhli spravedlnosti,“ zdůraznil Ellis.

Policisté matku odvedli na stanici. Vypověděla, že její dcera byla posedlá ďáblem. Policie také ověřuje videa, která žena před vraždou zveřejnila na TikToku. Všechna mají náboženský podtext.

Sofie studovala na výběrové škole. Byla talentovanou muzikantkou a pilnou studentkou, která získávala medaile za čtení. „Byla moc milá. Jedna z nejchytřejších dětí na škole,“ řekl jeden z jejích spolužáků. „Emmanuel College je zničená ztrátou studentky. Myslíme na rodinu, kamarády a záchranáře zasažené smrtí tohoto milovaného dítěte,“ uvedla škola, která zároveň uspořádala bohoslužbu.

Our deepest gratitude to all in our beautiful community who came together this morning for our Friday worship chapel in what has been a difficult week.

Posted by Emmanuel College Gold Coast on Thursday, August 15, 2024

Yingying Xu čeká ve vazbě na soud, který je naplánovaný na září. Vyšetřovatelé se snaží zjistit, v jakém byla před vraždou duševním stavu a jestli čin dopředu plánovala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Spor o králíkárnu ve Frýdku-Místku skončil zapálením ženy. Policisté muže už obvinili

Tagy: