Krutý útok na Mallorce: Němečtí turisté zmlátili 71letého taxikáře, údajně šlo o policisty

K brutálnímu útoku na jednasedmdesátiletého taxikáře Josého Maria P. došlo minulé úterý na španělském ostrově Mallorca. Muž vezl skupinu německých turistů do hotelu, když ho jeden z nich při vystupování z auta neprávem obvinil, že mu ukradl telefon. Na místě se strhla šarvátka, při které senior utrpěl vážná zranění. Podle nepotvrzených informací jsou útočníky policisté, informoval deník Mallorca Zeitung.

Minulé úterý brzy ráno vyzvedl José Maria P. a jeho kolega skupinu sedmi německých turistů v části ostrova nazývané Ballermann, která je známá bujným nočním životem. Skupina vracející se do hotelu se rozmístila do dvou aut, přičemž José vezl tři muže ve věku kolem dvaceti let. Cesta proběhla bez problémů, když však dojeli na místo, jeden z turistů začal postrádat telefon. Do pátrání se zapojili i zbylí členové skupiny, kteří dorazili o chvíli dřív.

ČTĚTE TAKÉ: Mladíci zdemolovali pelhřimovský babybox. Zřejmě šlo o opilecké řádění, natočila je kamera

Z krádeže mobilu nakonec obvinili taxikáře a donutili ho, aby zavolal policii. Ta však stále nepřijížděla a v mužích narůstala agrese. „Začali mě bít pěstí a kopat. Prosil jsem, ale nešlo to,“ řekl taxikář deníku Mallorca Zeitung. Pro deník Bild navíc dodal, že si v tu chvíli myslel, že zemře.

Útočníci pak zřejmě chtěli svůj zločin zakrýt uvolněním brzd taxíku a zinscenováním nehody. Na místo ale naštěstí dorazila již dříve přivolaná policie. „Zachránili mi život,“ řekl taxikář s tím, že jeden z Němců se snažil policii uplatit, za což byl okamžitě zatčen.

Ve vazbě později skončili i jeho tři kumpáni. Všichni však podle Bildu již byli propuštěni a jsou zpět v Německu. „Můj právník mi vysvětlil, že útěk nehrozí, protože to byli policisté z Essenu,“ řekl deníku napadený taxikář.

Mluvčí essenské policie však tuto informaci nepotvrdil. Uvedl pouze, že se stále prověřuje, zda jsou podezřelí skutečně policisté.

Zraněný taxikář byl převezen do nemocnice s vážnými zraněními, včetně zlomené ruky a několika pohmožděnin, a musel podstoupit operaci. Ztracený telefon, který incident vyvolal, byl později nalezen v tašce jednoho z turistů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vytahovali spícím lidem cennosti zpod hlavy. Policie dopadla gang, který řádil v kempech

Tagy:
Německo policie Essen Mallorca Bild trestná činnost Babybox trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva José Maria Mallorca Zeitung