Mågård padl, Oktagon má nového šampiona. Trpěl jsem dva roky, řekl Lima v slzách

Organizace Oktagon MMA opět přináší něco unikátního. Pořádá dva turnaje za sebou na pražské Štvanici. V pátek i sobotu dostávají fanoušci bojových sportů hodně zajímavé menu. Novým šampionem se v pátek stal Felipe Lima. Václav Mikulášek prohrál po pouhých 55 vteřinách a Tato Primera skončil celý od krve. Tvrdý souboj předvedl Vladimír Lengál, který byl v zápase v problémech, ale svého soupeře Diega-Shecka nakonec knockoutoval. Patrik Kincl už zná svého soupeře, stal se jím Robert Bryczek poté, co porazil Samuela Krištofiče. V sobotu svou kondici předvede Karlos Vémola.

Páteční turnaj již stihl nabídnout několik zajímavých zápasů. Novým šampionem bantamové váhy se stal Felipe Lima, když v pětikilové bitvě svolal Jonase Mågårda. „Děkuji bohu a všem, kteří mě podporují. Trpěl jsem dva roky, trénovat není lehké, ale vyplatilo se to. Jsem strašně dojatý. Mågård je skvělý bojovník, skvělý soupeř, jsem rád, že jsem se s ním mohl utkat,“ řekl nový šampion bantamové váhy organizace Oktagon Felipe Lima.

Robert Bryczek knockoutoval Samuela „Piráta“ Krištofiče za 55 vteřin, a stal se tak vyzyvatelem Patrika Kincla v titulovém zápasu. Po vítězném boji prohlásil, že si jde pro zlato. Vladimír Lengál se v souboji s Michaelem Diega-Sheckem dostal do problémů a vypadlo to, že prohraje. Lengál se ale oklepal a vyslal několik tvrdých úderů. Soupeře nakonec knockoutoval kolenem.

ČTĚTE TAKÉ: Prožívám perné dny, přiznal Vémola. Za týden musí zhubnout přes deset kilogramů

Václav Mikulášek prohrál s Ole Magnorem po pouhých 55 vteřinách. Při vyhlášení výsledku před svým soupeřem poklekl, poklonil se, odložil rukavice a odešel. Spekuluje se tak o konci jeho kariéry. Krvavou řež nabídlo střetnutí mezi Tatou Primerem a Radovanem Úškrtem. Jejich zápas ve druhém kole ukončil doktor, jelikož Primera schytal tvrdý loket na hlavu, ze které mu následně začalo stříkat velké množství krve.

První nečekaný rozruch kolem turnaje způsobil Angličan Shaqueme „Shem“ Rock. Ten totiž v zákulisí oficiálního vážení před pátečním turnajem napadl bojovníka Vladimíra Lengála. Soupeřem Rocka přitom bude Jan Malach. „Normálně vzal židličku, že ji po mně hodí,“ říkal nevěřícně po potyčce Lengál.

O horečku sobotní noci se na pražské Štvanici postará titulový duel Mate Sanikidze vs. Losene Keita, před nimi do klece vstoupí Karlos Vémola, jehož soupeřem bude Argentinec Lucas Alsina.

Český Terminátor slibuje rychlý proces. „Čekají mě tři zápasy (hodlá pak ukončit kariéru, pozn. red.), v nichž rozhodně taktizovat nebudu. Teď už je úplně jedno, jestli bude výhra, nebo prohra,“ tvrdí Vémola. „Potřebuju fanouškům doručit to nejlepší, co ve mně je, takže žádné taktizování nepřipadá v úvahu. Všechny zápasy pro mě budou mít jasný cíl, první kolo TKO. Moje nejoblíbenější ukončení.“

V pátek dorazil na Štvanici také Patrik Kincl s manželkou Pavlou. Ta v exkluzivním rozhovoru prozradila, za jakých podmínek by vstoupila do klece oktagonu. „Moje cena je deset milionů, za to půjdu do ringu,“ uvedla a hodila tak rukavici promotérům organizace.

Páteční i sobotní turnaj začnou okolo 18:30, sledovat je bude možné na Oktagon.tv. Oběma galavečerům bude tradičně předcházet veřejné vážení.

Tagy:
CNN Prima NEWS on-line MMA Karlos Vémola Štvanice Patrik Kincl OKTAGON MMA Oktagon 45 Felipe Lima Robert Bryczek Losene Keita