Opět bez medaile. Djokovič neunesl prohru, rozmlátil raketu a frustrovaný odešel z kurtu

Třetí olympijské hry bez medaile. Srbský tenista Novak Djokovič v Tokiu nejspíše proto neunesl prohru se Španělem Pablem Carreňem. Svou frustraci si vybil na raketě, kterou doslova rozmlátil, další letěla i do hlediště. A boj o další medaili tenisová jednička vzdává.

Světová jednička zkrátka neudržela nervy na uzdě. Při hře, kdy bylo už pomalu jisté vítězství španělského protihráče Pabla Carreňa, Djokovič další prohraný míček psychicky nezvládl. Jednu raketu doslova rozmlátil o zem, další skončila v prázdném hledišti.

Psychickou nepohodu sám přiznal. „Měl jsem šanci vyhrát v singlu i v mixu. Ale nedokázal jsem to dotáhnout. Úroveň mojí hry upadla, na vině bylo i vyčerpání, mentální i fyzické. A bolest, nepředstavitelná bolest. Po zápasu s Carreněm to už moje tělo prostě vzdalo,“ uvedl.

V utkání o třetí místo prohrál se Španělem Pablem Carreňem 4:6, 7:6, 3:6. Nedokázal tak navázat na bronz z Pekingu v roce 2008. Hořkou chuť po prohře mu mohlo spravit utkání o bronz ve smíšené čtyřhře, tu ale kvůli zranění ramene odvolal. Z třetí olympiády po sobě tak Djokovič odjede bez medaile.

Ve srovnání s dalšími tenisovými hvězdami jako je Roger Federer a Rafael Nadal je srbský hráč jistě nejhorkokrevnější. Podobné chování předvedl i v minulosti. Letos v květnu na antukovém turnaji kategorie Masters v Římě se pustil do do umpirového rozhodčího Nacha Forcadelliho. „Jak dlouho chcete ještě hrát?“ řval z plných plic na rozhodčího, který podle něj včas nepřerušil hru kvůli počínajícímu dešti.

Carreňo ho nerozhodil poprvé

Minulý rok si za nemístné chování vysloužil dokonce i diskvalifikaci. Na tenisovém US Open srbský favorit v osmifinále s Carreněm po prohraném vlastním servisu odpálil naslepo míček za svá záda a trefil čárovou rozhodčí. Ta se zhroutila na zem a sténala bolestí. I když se Djokovič šel ihned omluvit, byl diskvalifikován.

Srbský hráč chce štěstí zkusit znovu za tři roky v Paříži. Má před sebou také pokus o zisk Grand Slamu, potřebuje tak vyhrát zářijové US Open.

Tagy: