Opilá cizinka se válela po zemi v aquacentru a plivala na strážníky. Přihlížel tomu malý syn

V aquacentru v pražské Troji řádila silně opilá cizinka. Podle strážníků vypila láhev tvrdého alkoholu a pak byla velmi agresivní. Přestože s sebou měla nezletilého syna, napadala všechny okolo a nakonec skončila v poutech. Na záběrech z kamer je vidět, jak žena většinu doby hystericky křičí.

Pražští strážníci museli v neděli večer zasahovat v pražském aquacentru. Opilá cizinka se tam v šatně válela po zemi a nebyla schopná vstát. Navíc byla velice agresivní a všem kolem sebe nadávala. Útoku neunikla ani hlídka městské policie. Žena do strážníků strkala a dokonce na ně plivala.

„U 42leté ženy nebylo možné provést dechovou zkoušku, protože se strážníky nespolupracovala. Ti potom v její šatní skřínce nalezli téměř vypitou lahev tvrdého alkoholu,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

MOHLO BY VÁS ZAjÍMAT: Brutální útok v Ústí. Ty prostě zemřeš, křičela mladá dívka a šlapala vrstevnici na hlavu

Žena přišla do aquaparku kolem osmé hodiny večer. Zda už přišla podroušená, nebo se opila až uvnitř, není jasné. „Viděla jsem ji, až když už ležela na zemi, takže kde si ‚cucla‘, to nevím,“ řekla žena z personálu.

Všemu navíc musel přihlížet její nezletilý syn. Podle psychologa to pro něj bezpochyby musel být velice nepříjemný zážitek, který může být až traumatizující. „Dítě v rodiči vidí záruku bezpečí, jistoty a zázemí, obzvlášť když je malé. A jestliže vidí matku válet se bezmocně po zemi, propadne stavu úzkosti a strachu,“ uvedl psycholog Karel Humhal.

Opilou cizinku nakonec strážníci v poutech převezli na záchytku. O jejího syna se mezitím postarala kamarádka. Případ bude řešit sociálka.

Tagy: