Opilá dvojice spadla do požární nádrže. Žena se zachránila, přítele nechala utonout

Žena nechala utopit přítele

Devětačtyřicetiletá žena nechala v srpnu v Hradci Králové utonout svého opilého přítele v požární nádrži, do které s ním spadla. Muže ve vodě nechala, aniž by mu pomohla nebo zavolala pomoc. Policie ji v minulých dnech obvinila z neposkytnutí pomoci, informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Do nádrže žena a muž spadli po předchozí hádce. Oba byli opilí. Žena se z ní dostala na břeh a odešla. Třiapadesátiletého muže lidé druhý den nalezli v nádrži mrtvého.

Policie případ zpočátku vyšetřovala jako ublížení na zdraví. „Až soudní pitva prokázala, že bezprostřední příčinou smrti muže bylo utopení při současném ovlivnění organismu alkoholem bez účasti jiné osoby,“ uvedla mluvčí. Muž měl podle ní v době smrti v krvi přes 3,4 promile alkoholu.

Několik dní po události žena podle policie v opilosti vyhrožovala zabitím jinému muži. V dechu jí přivolaní policisté naměřili 3,8 promile alkoholu. Kromě neposkytnutí pomoci policisté ženu obvinili i z nebezpečného vyhrožování. K oběma činům se žena doznala. V případě odsouzení jí hrozí až dva roky vězení.

V minulosti byla žena několikrát podmíněně i nepodmíněně odsouzena za různé trestné činy včetně ublížení na zdraví.

Tagy: